Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Симоненко пояснив остервенілому Ющенку і кримінальному Кучмі, за що голосував

П'ятниця, 26 грудня 2003, 10:17
Комуністична партія України пояснює, за що вона голосувала у Верховній Раді 24 грудня шляхом підняття рук.

Як сказано в заяві лідера партії Петра Симоненка, розповсюдженій у п'ятницю, комуністи голосували за обмеження повноважень президента, за посилення ролі народних депутатів і сформованого ними уряду, за солідарну відповідальність їх перед народом України.

Комуністи також голосували проти продовження терміну повноважень депутатів нинішнього скликання, розглядаючи це як форму політичного хабара, проти обрання президента нинішнім складом Верховної Ради в 2004 р. і за всенародні вибори президента в 2004 р. А також за вибори президента Верховною Радою, обраною на основі нового, пропорційного виборчого закону вже в 2006 р.

Як відомо, раніше члени "Наший України" заявляли, що багато комуністів навіть не знали, за що голосували.

Симоненко також нагадує, що партія "буде беззастережно вимагати, як і заявляла раніше, прийняття, підписання президентом і опублікування закону про вибори народних депутатів на пропорційній основі ще до остаточного голосування по внесенню змін і доповнень до Конституції".

Лідер комуністів підкреслює, що це їх "обов'язкова умова".

Симоненко також називає компартію "єдиною могутньою альтернативною силою" на противагу як нинішній владі, так і опозиції.

"Прийдешні президентські вибори 2004 р. несуть у собі реальну загрозу втрати влади кримінальними пропрезидентськими кланами. Розуміючи це, вони змушені запекло боротися за будь-яку можливість убезпечити і зберегти награбовані капітали", - говориться в коментарі.

"Пропрезидентським силам протистоять по суті такі ж кримінально-буржуазні клани в особі правонаціоналістичних партій і блоків, які остервеніло і нагло рвуться до влади, відпрацьовуючи вкладені дядьком Семом у їхніх лідерів сотні мільйонів американських доларів", - вважає Симоненко.

"Комуністи розуміють, що як збереження прокучмівських сил біля керма держави, так і прихід до влади "проющенківських" націонал-лібералів несуть у собі рівновелику загрозу для трудового народу України", - говориться в коментарі.

"Тому ми змушені вести рішучу боротьбу на обидва фронти, щоб не допустити реалізації жодного зі згубних для країни сценаріїв, що однаково влаштовують заокеанських і західноєвропейських ляльководів", - відзначають комуністи.

"Від імені комуністів України я звертаюся до всіх чесних людей і застерігаю: прихід або збереження у влади кожної з кримінальних-кланових угруповань (будь то "кучмісти" або "нашисти"), безумовно, приведе до подальшої жорсткості антинародного режиму", - пише Симоненко.

"Зміни і доповнення до Конституції, ініційовані комуністами, - це тільки перші кроки на шляху переходу від авторитаризму до народної демократії, від президентської монархії до парламентсько-президентської і парламентської республіки і до ліквідації інституту президентства в Україні. Ми, комуністи, переконані в правильності обраного шляху", - говориться в заяві.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
07:33
Ракетний удар: ворог атакував енергооб’єкти у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
Усі новини...