Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

При 1% бар`єрі проходження в парламент кожні 6 олігархів зможуть купити собі фракцію

П'ятниця, 26 грудня 2003, 11:03
Фракції опозиції не голосуватимуть за пропорційний закон про вибори, якщо межу проходження до парламенту буде знижено до 1%. Про це у коментарі "Українській правді" повідомив один із лідерів СПУ Йосип Вінський.

"Якщо буде 1%, тоді взагалі немає сенсу у пропорційних виборах, бо не діє принцип відсіву. І не відбувається політичної структуризації, заради чого потрібні такі вибори. Бо ми матимемо в парламенті не п'ять фракцій, а двадцять п'ять", - сказав він.

За словами Вінського, при 1% бар'єрі потрапити до парламенту можуть штучно створені політичні проекти, за якими стоятимуть великі гроші.

"Щоб при 1%-бар'єрі потрапити у парламент, треба 250 тисяч голосів. Все дуже просто: група в шість чоловік купує партію, печатку… Потім купують потрібний результат у шести округах, і вже у них є фракція в парламенті", - сказав Вінський.

"Тож такий варіант з 1% - по формі пропорційна система, а по змісту – ні", - додав він.

Вінський висловив переконання, що, окрім "трійки", за такі пропорційні вибори не проголосує і Компартія.

Максимально можливим компромісом Вінський назвав зменшення прохідного бар'єру з нинішніх 4% до 3%.

Як відомо, низка депутатів заявляли, що фракції більшості, які здебільшого складаються з мажоритарників, готові проголосувати за пропорційний закон про вибори, якщо межу проходження до парламенту буде зменшено до 1%.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...