Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович вирішив поквапитися з "Одеса-Броди"

П'ятниця, 26 грудня 2003, 12:12
Розгляд питання подальшого використання нафтопроводу "Одеса-Броди" повинен бути прискорений і рішення має бути прийняте на початку 2004 року, заявив прем'єр-міністр України Віктор Янукович, відкриваючи засідання уряду в п'ятницю.

"Ми не повинні поспішати у вирішенні таких стратегічних питань, як створення газотранспортного консорціуму, добудування нафтопроводу Одеса-Броди, але це питання ми вже занадто затягли", - сказав він.

"І я, звертаючись до віце-прем'єра по паливно-енергетичному блоку, хочу підкреслити, що нам необхідно значно прискорити вирішення цього питання, розглянути його, де є протиріччя - визначитися, і я вважаю, що на початку нового року нам необхідно вже приймати це рішення", - сказав Янукович.

На минулому тижні президент України Леонід Кучма заявив про відповідальність Кабінету міністрів за відсутність рішення щодо використання нафтопроводу Одеса-Броди.

В Україні вже кілька місяців йде полеміка навколо варіантів використання нафтопроводу: у Європу для транспортування каспійської нафти або на узбережжя Чорного моря для транспортування російської нафти гатунку Urals. Уряд України відклав остаточне рішення з цього питання до 15 січня 2004 року.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування