Ющенко зустріне Новий рік в Карпатах у малиновому светрі

П'ятниця, 26 грудня 2003, 12:18
Лідер "Нашої України" Віктор Ющенко зустрічатиме новорічні свята у Карпатах в колі родини та найближчих друзів.

Про це він сказав в інтерв’ю газеті "Поступ", опублікованому в п’ятницю.

"Різдвяні вакації хочу присвятити гірськолижному спорту. Замолоду дуже любив лижі, а кілька років тому вперше став на гірські й "захворів" ними. Думаю, цієї зими поставити на лижі і Софійку [донька Ющенка]. Сподіваюся, у Карпатах буде сніг, і нам вдасться не лише гарно покататися, але й побачити гуцульські різдвяні традиції. Також ми плануємо родиною трохи помандрувати", - сказав лідер "Нашої України".

"На різдвяному столі у нас обов'язково буде 12 страв, серед яких традиційні кутя та узвар. Перша страва, яку ми куштуємо на святвечір - це кутя, й треба з'їсти три ложки цієї страви", - розповів Ющенко.

"Для мене новорічні свята - це, в першу чергу, можливість побути із найріднішими людьми, бодай на кілька днів забути про політику", - говорить Ющенко.

У новорічну ніч Ющенко планує бути одягненим у "зручний і красивий" одяг. Він надає перевагу "неофіційному стилю або стилю кантрі, отже, не буде ніяких краваток і строгих костюмів".

"Якщо говорити про кольорову гаму, то мені подобається шляхетний малиновий колір (маю у гардеробі улюблений червоний светр). Доречною буде й лляна сорочка, вишита білим по білому. Звичайно, жінки більш вимогливо ставляться до новорічного вбрання. Дівчата збираються бути принцесами, а Катя хоче здивувати нас новою сукнею, пошитою зі старовинних рушників", - поділився планами лідер "Нашої України".

Він підтвердив також, що навесні в його родині повинна з'явитися вже п’ята дитина.

"Дай Боже, щоб усе було гаразд, і навесні до нашої оселі прилетів лелека. Я дійсно щаслива людина, люблю свою дружину, і це почуття взаємне. Мабуть, це найбільше щастя - мати велику родину і багато дітей", - сказав він.

Ющенко повідомив, що серед його друзів багато членів "Нашої України".

"Правда, на святковій вечірці у колі наших дружин і дітей ми намагаємося не говорити про політику. До речі, у нашій фракції чимало багатодітних батьків, у декого по троє-четверо дітей. Цього року у трьох депутатів "Нашої України" народилися діти. У "Нашій Україні" популярний жарт: народився сам - допоможи народитися іншому", - сказав Ющенко.

Він розповів також, що у них з дружиною Катериною Чумаченко "різні погляди" на вибір подарунків.

"Дружина, як і більшість жінок, намагається купити щось потрібне, корисне, необхідне в господарстві. А я вважаю, що дарувати краще романтичні, нетривіальні, особливі індивідуальні речі. Каті завжди намагаюсь знайти щось незвичне: чи то старовинне намисто, чи цікаву картину, чи рідкісну книгу", - каже Ющенко.

"П'ятирічна Софійка поділяє мої погляди на зміст подарунка: вона велика фантазерка і дуже вразлива. Ось попросила подарувати їй чарівне коло, побачила його в якомусь фільмі. Тому тепер мушу його шукати, думати, що то може бути. Можливо, це буде акваріум. Над іншими подарунками ще треба пофантазувати - сподіваюся, встигну знайти щось цікаве в останній передноворічний тиждень", - сказав лідер "Нашої України".

Рік, що минає, для нього був багатим на важливі родинні події.

"Мабуть, найголовнішим став день народження мами - на її 85-річчя зібралося кілька поколінь її випускників. Мама жартує, що вона на п'ять років молодша за нашу школу (а цього року Хоружівській школі, де працювали мої батьки, виповнилося 90), але школа не відчуває своїх років так, як її колишні вчителі", - каже він.

"З роками цінуєш товариство своїх дітей, намагаєшся якомога більше часу проводити з ними. Мене дуже тішать мої діти, їх успіхи. Син Андрій цього року вступив до інституту. Правда, у вересні на нашу долю випало страшне випробування - син потрапив в автокатастрофу. Зараз вже все минулось, й про аварію нагадує тільки кілька шрамів", - сказав Ющенко.

"Трирічна Христинка нарешті почала говорити, а Софійку ми вчимо звертатися до батьків на Ви. Поки що виходить через раз, але у неї ще є час. Вона страшенно пишається тим, що цього року навчилася плавати, а у дитячому садочку їй вперше доручили роль Русалоньки у новорічному спектаклі", - поділився лідер "Нашої України" успіхами дітей.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...