"Наша Україна" найбільше писала, а Ратушняк найшвидше бігав

П'ятниця, 26 грудня 2003, 13:02
Лідером серед фракцій Верховної Ради по внесенню законопроектів на розгляд парламенту на 4-й сесії у вересні-грудні 2003 року стала "Наша Україна".

Про це свідчать результати дослідження фонду "Відкрите суспільство", оприлюднені в п'ятницю на прес-конференції в Києві.

Так, на 4-й сесії депутати "Нашої України" внесли на розгляд 439 законопроектів, представники фракцій Компартії і "Регіони України" - 216 і 196. Усього за цей період у парламенті зареєстровано 1575 законопроектів.

Лідером серед фракцій за середніми показниками кількості внесених законопроектів на одного депутата є фракція Блоку Юлії Тимошенко - майже 7 законопроектів на одного парламентарія, на другому місці СПУ і НДП - по 5 законопроектів. До фракції БЮТ входить 19 народних депутатів, до фракції СПУ - 20, НДП - 14.

У рейтингу індивідуальної активності по кількості законопроектів лідирує депутат від КПУ Станіслав Гуренко, що є автором 41 законопроекту.

У вересні-грудні парламентарії подали 976 депутатських запитів. Найбільше їх подано депутатами від "Нашої України" (362), КПУ (239) і БЮТ (135). Найчастіше свої звернення депутати направляли до представників виконавчої влади, при цьому майже 30% запитів адресовані прем'єр-міністрові. У той же час, президентові спрямовано всього 1,6% запитів.

У ході дослідження представники фонду також проаналізували динаміку міжфракційних переходів.

Лідером по цьому показнику з травня 2002 року по дійсний час став депутат Сергій Ратушняк, який був членом 5 депутатських фракцій і груп ("Єдина Україна", "Народовладдя", "Демократичні ініціативи", "Наша Україна", зараз - "Регіони України").

Крім того, 5 міжфракційних переходів зареєстровано в Михайла Сятині ("Єдина Україна", "Народовладдя", фракція Аграрної партії, "Народовладдя", фракція Аграрної партії). Обидва депутати обрані по мажоритарних округах у Закарпатській області.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...