Клюєв відклав затвердження використання "Одеса-Броди" на Європу

П'ятниця, 26 грудня 2003, 14:13
Міжурядову угоду України і Польщі про інтеграцію українського нафтопроводу "Одеса-Броди" з польськими нафтомагістралями виключено з порядку денного сьогоднішнього засідання Кабінету міністрів України. Про це в інтерв`ю УНІАН повідомив міністр палива та енергетики України Сергій Єрмілов.

За його словами, договір виключений із порядку денного за пропозицією віце-прем`єр-міністра України Андрія Клюєва.

Як повідомлялося, уряд планував розглянути цей договір на минулому засіданні Кабміну. Профільний урядовий комітет на засіданні 19 грудня схвалив підписання цього договору.

Уряди України і Польщі в договорі уповноважили компанії "Укртранснафта" і "Пшиязнь" створити спільне підприємство, яке координуватиме роботи з добудови нафтопроводу і залучатиме інвестиції на реалізацію проекту.

На будівництво дільниці нафтопроводу "Броди-Плоцьк" потрібно близько 3 років і 500 млн. євро.

Між тим прем'єр Янукович заявив, що рішення про подальше використання нафтопроводу "Одеса-Броди" має бути пришвидшене.

"Хотів би окремо відзначити, що ми не повинні поспішати в розв'язанні таких стратегічних питань, як створення газотранспортного консорціуму, добудова нафтопроводу "Одеса-Броди". Але це питання ми вже надто затягли", - сказав Янукович, відкриваючи засідання уряду в п'ятницю.

"І я, звертаючи до віце-прем'єра з паливно-енергетичного блоку, хочу підкреслити, що нам необхідно значно прискорити рішення цього питання, розглянути його, де є протиріччя - визначитися, і я вважаю, що на початку нового року нам необхідно вже приймати це рішення", - сказав прем’єр.

Минулого тижня президент України Леонід Кучма заявив про відповідальність Кабінету міністрів за відсутність рішення щодо використання нафтопроводу "Одеса-Броди".

Інтерфакс-Україна, УНІАН

Читайте також:

"Руки на стіл!", - сказав Кучма прихильникам європейського напряму "Одеса-Броди"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування