Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київським мавпам тепер буде добре

П'ятниця, 26 грудня 2003, 15:32
У Київському зоопарку в 2004 році завершиться будівництво нового вольєра для людиноподібних мавп.

"Це стане найкращим подарунком для мавп, які є символом наступного року", - розповіла агентству "Інтерфакс-Україна" у п'ятницю прес-аташе Київського зоопарку Любов Коротка.

"Ми дуже раді, що в нашій країні стали відзначати Новий рік за східним календарем, де кожний рік присвячений якійсь тварині", - сказала вона.

У Києві - найбільша родина мавп серед українських зоопарків: з 370 видів тварин - 13 видів мавп, разом 67 особин. Серед них є дуже рідкісні види, яких немає ніде в Україні і мало в зоопарках на території СНД, відзначила прес-аташе.

Людиноподібні мавпи - горили і шимпанзе - восени 2004 року одержать новий вольєр, будівництво якого вже почалося. "Відвідувачі зможуть побачити цих чудових тварин не через ґрати або дріт, а через скло", - сказала Коротка. А вольєр, у якому живуть мавпи, макаки і павіани, буде реконструйований.

Мавпи в Київському зоопарку харчуються за раціоном - в основному їдять рослинну їжу, багато цитрусових, банани, яблука, моркву, капусту, ізюм, горіхи.

"У нас цілий рік добре доглядають за всіма тваринами, всі ситі, але в зв'язку з тим, що мавпи - іменинники цілий рік, за ними буде особливий догляд. Я думаю, що першого січня вони одержать своїх улюблених ласощів більше, ніж звичайно", - сказала Коротка.

В даний час колекція столичного зоопарку нараховує близько 2000 особин тварин 350 видів.

Перший зоологічний парк у Києві був заснований у 1908 році. Тоді він розташовувався на території Університетського ботанічного саду. Через 5 років зоосад переїхав на нове місце, у передмістя Шулявка. Статус "Київський зоологічний парк" він одержав у 1919 році.

За східним календарем 2004 рік є роком дерев'яної мавпи.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування