СДПУ(О) навіть указом Кучми не змінила мера Мукачевого

П'ятниця, 26 грудня 2003, 15:51
У п'ятницю в Мукачеві відбулося друге засідання 28 сесії четвертого скликання міської ради, на якому депутати розглянули поширену через ЗМІ інформацію довкола Мукачівського міського голови.

Як відомо, на нинішній сесії Закарпатської обласної ради голова облдержадміністрації Іван Різак зачитав указ президента України, в якому говориться, що "вибори міського голови Мукачева були проведені з порушеннями чинного законодавства", повідомляє прес-служба Мукачівського міського голови.

"Тому, відповідно до рішення Сихівського суду м. Львів від 17 липня 2003 року, слід призначити дату повторних виборів", - сказав Різак.

За словами Івана Різака, обов'язки Мукачівського міського голови покладені на заступника голови ОДА Мирослава Опачко, члена СДПУ(О).

Як заявив на сесії депутат ради Золтан Лендєл, немає жодних економічних підстав для введення в місті прямого президентського правління. За останні півроку надходження до місцевого бюджету збільшились на 118,6 %, зведений бюджет виконано на 115 %.

"Темпи приросту випуску промислової продукції збільшено порівняно з минулим роком на 155,4 %. У місті реалізовуються два інвестиційні проекти, які дадуть змогу працевлаштувати 3,5 тисячі мукачівців. Заробітна плата вже виплачена в повному обсязі за грудень поточного року", - сказав він.

За словами секретаря міської ради Євгена Федіва, закон України про місцеве самоврядування не передбачає припинення повноважень міського голови і призначення в. о. міського голови указами президента.

Відповідно до згаданого вище закону, припинення повноважень міського голови відбувається за "рішенням місцевого референдуму, за рішенням відповідної ради, прийнятого шляхом таємного голосування не менш як двома третинами голосів депутатів ради, а також призначенням Верховною Радою України позачергових виборів".

Окрім того, зазначив Євген Федів, "ще не відомо, чи є взагалі такий указ президента України".

У результаті сесія міської ради прийняла рішення, яким підтвердила повноваження Василя Петьовки на посаді міського голови, повідомляє його прес-служба.


Читайте також:

Кучма призначив мером Мукачевого замість Петьовки члена СДПУ(О)?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...