Симоненко хоче референдум з політреформи

П'ятниця, 26 грудня 2003, 16:38
Лідер комуністичної партії України Петро Симоненко підтримує ідею референдуму з питань політреформи.

Про це він заявив у п'ятницю, відповідаючи на питання українських і закордонних журналістів, повідомляє прес-служба компартії.

"Компартія України завжди виступала за вирішення найбільш значимих для майбутнього нашого народу і країни проблем, використовуючи такий демократичний механізм, як всенародний референдум", - сказав Симоненко.

"Нагадаю, що ми, комуністи, пропонували провести референдуми, коли вирішувалося питання про продаж землі; ми виступаємо за проведення референдуму з питання статусу російської мови, з питання вступу в НАТО або ВТО.

Компартія пропонувала провести референдум і з питання про створення Єдиного економічного простору, тому що, наприклад, країни Європи визначали своє відношення до питання про вступ у Євросоюз", - нагадав він.

"Що стосується проведення референдуму по окремих аспектах політичної реформи, то ми, комуністи, вважаємо за необхідне ініціювати референдум з таким питанням: "Чи підтримуєте ви ліквідацію посади президента і встановлення парламентської республіки в Україні?", - говориться в коментарі Симоненка.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News