Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Народ України" підставляє плече Кучмі

П'ятниця, 26 грудня 2003, 16:41
А у нас в Україні, виявляється, готується заколот. Причому першими дізналися про це не співробітники спецслужб, а шахтарі, металурги, стоматологи і шкільні технічки.

Вже три дні президента, що благополучно відбув попити водички до Баден-Бадену, завалюють листами представники трудових колективів та громадян держави, які висловлюють глибоке обурення діями депутатів від опозиції в парламенті, які 23 та 24 грудня "робили спробу дестабілізувати роботу вищого законодавчого органу країни".

Народ, який не бунтував через підвищення цін на хліб і комунальні послуги та через зниження мінімальної зарплати, виявляється, дуже переймається питанням проведення політреформи.

Власне, після всенародного "одобрямсу" та "обговорення" на численних форумах народом президентської політреформи, можна було не сумніватися в появі такої "гнівної" реакції. Судячи з дводенного обсмоктування теми загальнонаціональними каналами (особливо медведчуківськими УТ-1, 1+1, Інтером), "темник" поповнився новою "важливою і актуальною" темою.

До речі, виникає питання, чого це взагалі прес-служба президента, яка має висвітлювати його офіційну діяльність, взялася розсилати особисту пошту – яка часом адресована не тільки самому Кучмі, але й Литвину або Януковичу.

Як пояснили "Українській правді" у прес-службі, листи розповсюджують, бо "вони надходять на ім'я президента". "Ми так робимо завжди, коли приходить багато листів на одну тему, наприклад, так робили з листами про перший врожай", - розповіла привітна дівчина з приймальні Громницької.

Вона ж повідала, що листів дуже багато, "навіть не знають, що з ними робити". Точну кількість повідомити, правда, не змогла, їх щось близько тисячі. Поки, за приблизним підрахунком "УП", роздали інформацію про 200 звернень до Кучми. Тож слухати про "народне обурення" доведеться, мабуть, до самого Нового року. Або й Старого нового.

До речі, хто там у нас писав?

Навіть побіжний аналіз матеріалу дозволяє сказати, звідки в листів ростуть ноги. Бо вони міцно прикріплені до крісел на Банковій та Грушевського. Адже саме з Донецька, Дніпропетровська чи Закарпаття ми отримали таких метрів політреформи як Кучма, Медведчук, Янукович.

Слід відзначити, що найбільш активно до цього поставилися донецькі шахтарі, які нещодавно протистояли спробам тоді ще четвірки "Нашої України", БЮТ СПУ та КПУ провалити прийняття бюджету, для чого прибули дружними колонами до Києва.

І от тепер у телеграмі гірників "Краснодонвугілля", розтиражованій прес-службою президента, зазначається, що шахтарі "із великим обуренням сприйняли події, що відбулися вчора у Верховній Раді".

"Тбіліський варіант подій не для нас. Поважаючи депутатський корпус України, ми закликаємо депутатів повернутися до нормальної, конструктивної роботи і продовжити парламентські слухання. Поведінка депутатів 23 грудня є неприпустимою", - заявляють шахтарі "Краснодонвугілля".

Компанію краснодонцям склали працівники "Шахтарськантрацит" та Північного гірничо-збагачувального комбінату, що підконтрольний депутату-більшовику Ярославському, ДП "Артемвугілля" та "Ровенькиантрацит".

До шахтарських колективів масово приєдналися представники Донецьких аптек та лікарень (колись ними непогано керувала лідер Партії Регіонів у парламенті, екс-міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова), а також представники низки місцевих відділень маргінальних партій.

Зокрема, Донецька обласна організація партії "Жінки за майбутнє" та "Демократичний союз", що безславно потонули на виборах на виборах 2002. А також Донецьке обласне відділення "Руського руху України" і Слов’янської партії Донецька, що, як відомо, брали найактивнішу участь у зриві форуму "Нашої України" в Донецьку наприкінці жовтня місяця.

Не менше донецьких, які сподіваються побачити свого лідера Віктора Януковича новим президентом України, старалися підлеглі головного транспортника і "будівельника" дач та погранзастав Георгія Кірпи.

Своє "фе" діям опозиції, зокрема, висловили колектив Львівської дистанції колії, працівники Самбірської дистанції електропостачання Львівської залізниці, колективу Львівської залізниці станції Чоп, колектив локомотивного депо "Чернівці", працівники локомотивного депо Львів — Захід тощо.

А трудовий колектив локомотивного депо Коломия Івано-Франківської взагалі погрожує "у разі неприйняття змін до Конституції України залишити за собою право блокувати роботу своєї ділянки залізниці та оголосити загальноколективний страйк у Коломиї Івано-Франківської області".

Як завжди, не підкачали Данилича і дніпропетровські земляки, які вже півроку, здається, нічого не роблять, а тільки активно займаються політреформою.

Кучма отримав листи підтримки політреформи від ВАТ "Дніпропетровський агрегатний завод", двох середніх шкіл, одного територіального медичного об’єднання, однієї Фрунзенської ради ветеранів міста, Дніпропетровського експериментального виноробного заводу (!), колективу ВАТ "Світлофор" Дніпропетровська тощо.

Написали президенту про свою стурбованість долею політреформи і робітники "Південного машинобудівного заводу імені Макарова", де Кучма пропрацював півжиття.

Внесли свою лепту в збирання голосів на підтримку політреформи і соціал-демократи (об'єднані) – зокрема, представники Дніпропетровської обласної організації СДПУ(О).
Є в списку "скаржників" дій опозиції і працівники Воловецького райспоживтовариства Закарпатської області, де працює губернатором есдек Іван Різак і де, як відомо, будується чи то база "Динамо", чи то дача Медведчука.

Поскаржилися Кучмі на опозицію і співробітники декількох обленерго - "Черкасиобленерго", "Крименерго" та "Прикарпаттяобленерго".

Також у переліку обурених дописувачів, як завжди, багато шкіл, ПТУ та інших навчальних закладів. Компанію їм складають один сиро- та один молокозавод.

Щоправда, у цих листів, які поголовно засуджують опозицію, є недолік. Люди, від імені яких засуджують опозицію, виявляється, часто і не здогадуються, як їх використовують.

Прес-служба Української народної партії заявила, що до них звернулася група залізничників, які працюють на місцевій дистанції колії Одеської залізниці. Працівники колії здивовані зверненнями від імені всіх залізничників України щодо підтримки останніх дій більшості по змінах Конституції.

Зокрема, механік Христинівської дистанції колії, депутат райради Володимир Попович зазначив, що ніяких зборів по обговоренню останніх подій у Верховній Раді у їх більш ніж тисячному колективі не було. Він підкреслив, що залізничники Христинівки нікого не уповноважували від їх імені робити якісь заяви чи звернення.

Для охочих перевірити правдивість написання листів до Кучми "УП" вміщує перелік підприємств, які начебто виступили на підтримку політреформи і засудили опозицію. Отже, листи надійшли:

від Донецької обласної організації партії "Демократичний союз", працівників Української Федерації громадських організацій сприяння охороні здоров’я Києва, колективу Тернопільської дистанції електропостачання, двадцятитисячного колективу Державного підприємства "Шахтарськантрацит", трудового колективу 12-го територіального медичного об’єднання Дніпропетровська, Ради Долинської районної організації ветеранів України, Ради ветеранів Новомиргородського району, Федерації профспілок Волинської області,

колективу ВАТ "Райагротехніка" Кіровоградської області, працівників і службовців радгоспу "Гурзуфський" Автономної Республіки Крим, Київської асоціації стоматологів України, колективу локомотивного депо "Чернівці" Львівської залізниці, колективу ПСП "Україна" АР Криму, Знам’янської районної ради жінок Кіровоградської області, територіальної громади Ботанічної селищної ради АР Криму, колективу Донецької обласної травматологічної лікарні та науково-дослідного інституту травматології і ортопедії Донецька, колективу аптечних працівників ТОВ "Панацея" Донецької області,

Товариства "Лан-агро" Полтавської області, колективу Запорізької державної інженерної академії, Української спілки ветеранів Афганістану Києва, Донецького обласного відділення "Руського руху України", державного підприємства ВО "Південний машинобудівний завод імені Макарова" Дніпропетровська,

Народно-демократичного об’єднання "Нова Україна" та "Демократична Чернігівщина", Слов’янської партії Донецька, Державного підприємства "Добропільвугілля", ВАТ Харківськиого науково-дослідного та проектно-конструкторського інституту "Енергопроект", Донецької обласної ліги "Ділових і професійних жінок", ВАТ "Черкасиобленерго", Донецької обласної організації "Жінки за майбутнє",

Вільшанського районного "Автодору", Павлоградського ВАТ "Завод Палмаш", Донецької обласної організації "Соціально-екологічної партії "Союз Чорнобиль Україна".

Телеграми подібного змісту також надійшли від трудового колективу Херсонського "Хлібокомбінату", працівників закладів культури Чутівського району, трудового колективу СПК "Дружба" міста Акимівка АРК, ДСП ім.Чапаєва міста Чорнопілля АРК, колективу Хустської районної друкарні, працівників Чернівецької дистанції сигналізації і зв‘язку Львівської залізниці, Голованіської районної ради ветеранів війни та праці, трудового колективу ВАТ "2-й ім. Петровського цукрового заводу" міста Олександрівка Кіровоградської області, депутатів Первомайської районної ради,

членів Аграрної партії Роздольненського району АРК, колективу Горлівської РЕС Донецької області, Горохівського Державного сільськогосподарського технікуму, трудового колективу Східної РЕС міста Горлівка, працівників санаторію "Ударник" Євпаторії АРК, Фрунзенської ради ветеранів міста Дніпропетровська, колективу ЗАТ "Баштанській сирзавод" Миколаївської області, колективу Феодосійської міської лікарні № 1 АРК,

колективу ВАТ "Крименерго", працівників СФГ "Олександрівське" Кіровоградської області, Новомиргородської районної організації ФСТ "Колос", працівників ТОВ "Світанок" смт. Новоархангельськ, Кіровоградської області, колективу Новомиргородської загальноосвітньої школи №1, працівників Добровеличівського комбікормового заводу Кіровоградської області, Комунального підприємств Горлівки Донецької області, працівників Дмитрівської центральної міської лікарні Донецької області, Вільшанської центральної районної лікарні Кіровоградської області, Мукачівської дистанції сигналізації та зв‘язку, працівників СПК "Роздольненський" міста Ловильне АРК та колективу Луганського учбового центру міста Старобільськ,

від трудового колективу лікарні №7 Севастополя, колективу середньої школи №34 Дніпропетровська, колективу Луганської обласної організації ветеранів, трудового колективу виконкому Бабушкінської районної ради Дніпропетровська,

трудового колективу енергозбуту Львівської залізниці, колективу Хустської філії ВАТ "Закарпаття", Донецької обласної організації "Жінки за майбутнє", ДП "Укршахтгідрозахист" Макіївки, колективу Чернівецької дистанції цивільних споруд Львівської залізниці, колективу Служби автомобільних доріг в Криму та колективу ДП Кримавтодор, колективів шкіл №1, 2, 3 смт. Радянське АРК, колективу ДП "Макіїввугілля" та працівників першого Одеського загону воєнізованої охорони Одеської залізниці.

Телеграми подібного змісту також надійшли від колективу Знам’янського районного центру обслуговування одиноких непрацездатних громадян та інвалідів, Локомотивного депо "Львів" Львівської залізниці, Луганського територіального комітету працівників вугільної промисловості, колективу медичних працівників Знам’янської Центральної районної лікарні Кіровоградської області, депутатів Роздольненської районної Ради АРК, колективу Державного підприємства "Дніпропетровський експериментальний виноробний завод", працівників Воловецького райспоживтовариства,

підприємства "Запорізький титано-магнієвий комбінат", колективу Виробничого підприємства "Запорізька АЕС", "Північного гірничо-збагачувального комбінату", чисельних колективів транспортників багатьох регіонів України, трудового колективу шахти № 81 "Київська" Державного підприємства "Ровенькиантрацит", Запорізької обласної ради профспілок, громадськості Жовтневого району Дніпропетровська, Федерації професійних спілок Луганської області, членів президії Чернігівської обласної ради ветеранів, колективу ВАТ "Світлофор" Дніпропетровська,

студентів і співробітників Донецького державного медичного університету ім. М.Горького, професорсько-викладацького складу та студентів Національного гірничого університету Дніпропетровська, працівників Старовижівського управління праці та соціального захисту населення, колективу Біловодського маслоробного заводу, медичного персоналу Міської дитячої лікарні №1 Дніпропетровська, колективу Миколаївського державного аграрного університету, колективу підприємства "Крафт" із Бердянська, працівників Херсонського загону воєнізованої охорони,

колективу Шумської загальноосвітньої школи, професорсько - викладацького складу Хмельницького Державного університету, колективу СВК "Іскра" Ананьїнського району Одеської області, колективу Феодосійського підприємства із забезпечення нафтопродуктами (АРК), Сакської районної Партії регіонів (АРК), колективу ЗАТ "Херсонський міськмолокозавод", ВАТ "Горлівчанка" міста Горлівка Донецької області, колективу шахти ім. Фрунзе Державного підприємства "Ровенькиантрацит",

депутатів Дзержинської міської ради Донецької області, колективу працівників аптеки №230 міста Костянтинівка Донецької області, колективу житлового кооперативу "Житловик" з Макіївки Донецької області, працівників Павлоградської дистанції сигналізації та зв‘язку Придніпровської залізниці, колективу П’ятихатської дистанції сигналізації та зв‘язку Донецької області, Ужгородської дистанції електропостачання Львівської залізниці, колективу Дочірнього підприємства "Закарпатський облавтодор", колективу Першої управлінської дистанції сигналізації і зв‘язку Придніпровської залізниці, колективу Ради ветеранів Кіровського району Дніпропетровська, педагогічного колективу школи №27 міста Дніпропетровська, працівників ВАТ "Дніпровський машинобудівний завод", члени Дніпропетровської обласної організації СДПУ (О),

Сакської районної профспілкової організації (АРК), члени Сакської міської організації Комуністичної партії України (АРК), педагогічного колективу загальноосвітньої школи № 25 Севастополя (АРК), викладачів шкіл Феодосії (АРК), колективу СУ-25 Севастополя (АРК), медичних працівників Роздольненської центральної лікарні (АРК), колективу Феодосійської міської поліклініки (АРК), колективу Запорізького алюмінієвого комбінату, членів Полтавської обласної ради, колективу Харківських літакобудівників, колективу Харківського професійного ліцею швейного виробництва та побуту,

колективу станції Здолбунів Рівненської дирекції залізничних перевезень, працівників Рівненської дистанції водопостачання, колективу Державного підприємства науково-виробничого комплексу газотурбобудування "Зоря" м. Миколаєва, колективу Львівської дистанції колії, працівників Самбірської дистанції електропостачання Львівської залізниці, колективу Львівської залізниці станції Чоп, працівників локомотивного депо "Львів — Захід",

членів Районної ради сільськогосподарських підприємств Баранівського району Житомирської області, колективу пасажирського вагонного депо Чернівці, Луганської обласної ради жінок, педагогічних працівників Онуфрієвського району Кіровоградської області, депутатів Голованівської районної ради Кіровоградської області, колективу селянського фермерського господарства Кіровоградської області, членів Улянівської міської ради Кіровоградської області.




Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...