Соціалісти вирішили розколоти КПУ

Понеділок, 29 грудня 2003, 11:46
Члени фракції Соцпартії звинувачують вище керівництво Компартії "у зраді трудового народу" і закликають рядових комуністів переглянути своє ставлення до керівництва партії та політреформи.

Про це йдеться у відкритому зверненні членів Соцпартії Олександра Баранівського,
Миколи Карнауха, Юрія Луценка, Віталія Шибка до рядових членів Комуністичної партії України, поширеному у понеділок прес-службою партії.

У зверненні зазначається, що події у парламенті кінця грудня 2003 року показали, що "Симоненко й група його однодумців, наділених вами високими повноваженнями народних депутатів, відверто стали на бік влади, голосуючи за проведення в життя планів дальшого зміцнення позицій олігархічних і злочинних груп, які продовжують підминати під себе економіку країни, безбожно оббирати населення".

"Нинішня верхівка ЦК КПУ, на очах усього українського народу до крові билася в парламенті за те, щоб позбавити громадян конституційного права обирати главу держави всенародно", - зазначають депутати соціалісти.

Депутати від Соцпартії нагадують, прикриваючи "свою ганебну зраду в Верховній Раді, Симоненко і його прибічники заявляли, що, мовляв, вони будуть голосувати за законопроект номер 4105 (читай – уклад, за яким кучмізм стає довічною нормою життя держави) лише при умові того, коли буде винесено на розгляд закон про пропорційні вибори парламенту".

"Однак, 24 грудня, коли пропрезидентська більшість, зібравшись у проходах під дверима сесійної зали, підняттям рук голосувала за увіковічення нинішнього зубожілого становища трудових мас і панування олігархічних кланів, Симоненко, Мартинюк і ще 47 членів фракції Комуністичної партії по-зрадницьки стали на бік бригади Медведчука", -зазначають вони.

"Чому завжди показано принциповий член фракції КПУ Мішура, який виконував роль голови лічильної комісії у тому балаганному голосуванні, не проявив свого характеру, оголосив результати підрахунку голосів, добре розуміючи, що ніхто піднятих рук депутатів не полічив. Та й зробити цього не міг би у метушні, яка творилася тієї миті в парламенті", - запитують соціалісти.

Депутати соціалісти висловлюють припущення, що комуністи опинилися "в одній зрадницькій упряжці зі своїми публічними "ворогами" – олігархами Кравчуком, Волковим, Пінчуком та іншими", бо "волевиявлення депутатів" куплялися. "І зовсім таки не дешево", - додають вони.

"На жаль, змушені констатувати, що керівна верхівка Комуністичної партії у черговий раз відверто зрадила інтереси, як трудового народу, так і рядових членів партії, усіх тих, хто бажає якнайшвидшого повалення влади крадіїв і убивць журналістів. Бо й навіть у найвідповідальніший момент акції "За Україні без Кучми!" вони не підтримали трудові маси, залишилися в кущах. Тепер же відверто перейшли на бік влади", - говориться у зверненні депутатів СПУ.

У зв'язку з цим вони звертаються до рядових членів Компартії із закликом оцінити усе з позиції стороннього спостерігача та здорового глузду, вирішити, чи ці люди надалі можуть представляти їх інтереси у парламенті.

Соціалісти заявляють, що "різко засуджуючи зрадницькі дії" депутатів-комуністів у Верховній Раді, готові співпрацювати з рядовими членами партії та надати для обговорення ситуації свої ЗМІ.

"Народ повинен почути думку рядових комуністів щодо дій фракції КПУ у парламенті. Це потрібно не нам, а Комуністичній партії, яка, знаємо, не потерпить зрадників у своїх рядах", - зазначається у зверненні.
"Наші двері відкриті для всіх, хто виступає проти зрадництва інтересів трудового народу", - додають у зверненні депутати-соціалісти.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування