Зміни до Конституції фальшиві, бо Мішура махлював

Понеділок, 29 грудня 2003, 13:16
Член лічильної комісії Верховної Ради Костянтин Ситник говорить про нелегітимність голосування за зміни до Конституції, оскільки голові лічильної комісії Валерію Мішурі не надавалися повноваження на підрахунок голосів.

Ситник пригадав усю хронологію подій 24 грудня, коли в відбулося голосування підняттям рук за внесення змін до Конституції у першому читанні.

"Зранку 24 грудня нас зібрали на засідання у кімнаті на 4-му поверсі. Тут нам пред‘явили зібрані напередодні списки підписів за постанову, згідно з якою передбачалось провести голосування за проект Медведчука-Симоненка підняттям рук і без попереднього обговорення 23 грудня", - ідеться у коментарі Ситника, поширеному прес-службою партії "Собор".

За словами Ситника, члени комісії звернули увагу на дві обставини, що не давали змоги провести таке голосування. "По-перше, йшлося про голосування саме 23, а не 24 грудня, по-друге, у списках, пред‘явлених нам, бракувало 226 голосів, необхідних для ухвалення постанови".

Ситник повідомив, що після того в комісії розгорнулася дискусія. "Під час цього обговорення голова лічильної комісії Мішура кудись зник. З‘явився він хвилин через п‘ятнадцять і повідомив приголомшливу новину: голосування руками вже відбулося, і нам належиться лише затвердити його результати".

"На моє запитання: а хто ж організував це голосування, коли всі ми, члени Лічильної комісії, перебували тут, Мішура відповів: я сам. Він пояснив, що підрахунок голосів здійснювався за списками депутатів, які були подані головами фракцій".

"Починався цей список фракцією НДП, де за даними Мішури, всі чотирнадцять депутатів проголосували "За". Однак депутати - члени цієї фракції Шевчук та Кафарський весь час перебували разом з нами і в залі під час голосування їх не було. Подібні ж випадки мали місце і в інших фракціях більшості", - стверджує Ситник.

За його словами, на аргумент про необхідність особистого голосування депутата комуністи заявили, що саме так чинили з ними у 2000, під час походу "більшості" в Український Дім.

Ситник каже, що за результатами цього "голосування" було складено два протоколи: один – головою комісії Мішурою, який підписали всі комуністи та депутати від "більшості", другий – депутатами від опозиції.

Ситник наголосив на нелегітимності голосування: "Адже з такими самими юридичними підставами, я міг би, скажімо, говорити про те, що в кулуарах Верховної Ради відбулося голосування з обрання головою парламенту Черновецького, яке організував я особисто, де "За" проголосувало 276 депутатів".

Депутат Ситник є членом фракції БЮТ.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News