Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Лондоні помітили, як генпрокурор Васильєв воює з Бойком

Понеділок, 29 грудня 2003, 13:40
Національна спілка журналістів Великобританії (NUJ) виступила із заявою на підтримку журналіста Володимира Бойка, який зазнає переслідувань з боку Генеральної прокуратури.

"З глибокою занепокоєністю ми звертаємо увагу на заяви генерального прокурора стосовно пана Бойка та на той факт, що законні права журналіста грубо порушуються", - говориться у листі генсека NUJ Джеремі Діра на адресу Інституту масової інформації.

"Ми поділяємо побоювання наших колег в Україні, які вважають, що пан Бойко став об’єктом нападів вищих чиновників через свої погляди, які він висловлював в ході своєї професійної діяльності", - ідеться в листі.

Національна спілка журналістів Великобританії, як одна з найбільших організацій, що представляє інтереси журналістів в Європі, підтримуватиме і далі своїх колег в Україні в їх зусиллі стояти на захисті та зміцненні свободи слова.

"Я хочу заявити, що NUJ повністю підтримує українських журналістів та організації захисту свободи слова, які останнього тижня висловили протест проти переслідувань Володимира Бойка з боку Генерального прокурора України. Ми закликаємо покласти кінець цьому переслідуванню", - наголосив Джеремі Дір.

У низці своїх статей, опублікованих у донецькій газеті "Остров" та на сайті "Україна кримінальна" (зокрема, "В краю непуганных прокуроров"), Бойко розповідав про посадові зловживання й антизаконну діяльність нинішнього генпрокурора Геннадія Васильєва та його підлеглих, колег і партнерів.

Проти Бойка за його професійну діяльність прокуратура тричі порушувала кримінальну справу.

Під час обговорення своєї кандидатури у парламенті Геннадій Васильєв пообіцяв звернутися до суду з позовом про захист своєї честі й гідності. Натомість, як виявилося, позов до Бойка подало ТОВ "Свята Діва Марія".

Причому позов було подано в суд не за місцем проживання відповідача, як цього вимагає законодавство, а в той, де працює однокурсник Васильєва. За словами Васильєва, позов було задоволено, і рішення суду – "не на користь" Бойка.

Бойко стверджує, що суд відмовився навіть показати йому рішення, винесене за його, відповідача, відсутності. Це робиться, на думку журналіста, свідомо, для того, щоби минув строк позовної давності для подачі апеляції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування