Кучму і парламент кличуть на боротьбу з антихристом

Понеділок, 29 грудня 2003, 19:05
Священний синод Української православної церкви (у підпорядкуванні Московського патріархату) просить владу України розробити механізм, що забезпечують можливість відмови від раніше прийнятого ідентифікаційного коду тим віруючим, котрі не вважають за можливе користуватися ним через свої релігійні переконання, надавши їм можливість вести свою господарську діяльність за альтернативною системою обліку.

Таке послання до влади прийнято на черговому засіданні Синоду в понеділок, повідомляється на офіційному сайті УПЦ(МП).

У посланні пояснюється, що другому пришестю Христа на землю буде передувати поява і короткочасне царство антихриста, що буде вимагати для себе таких почестей, як для Бога.

"Той, хто буде сприймати його як Бога, одержить "печатку антихриста". Печатка сама по собі - це технічний засіб, що дасть можливість знаходитися в підлеглому антихристові світі і без поклоніння йому вона не має ніякої містичної реальної влади над людиною. Але, з іншого боку, царство антихриста не відбудеться без відповідної технічної бази", -зазначає синод.

"Проблема прав і свобод у такій ситуації не може бути тільки приватною справою віруючих, - підкреслює Синод. - Нинішній процес кодификації цивільного населення безпосередньо стосується політичної і господарської діяльності громадян. Він проводиться у формах, що мають типологічний збіг з обмеженнями апокаліптичних часів", - говориться в посланні.

"При цьому ігноруються і блокуються реальні альтернативні способи здійснення функцій державного регулювання і контролю в області суспільного господарства і політичної діяльності, що викликає у віруючих апокаліптичні паралелі", - відзначається в ньому.

"Побудовою нового демократичного суспільства фактично є створення громадянського суспільства, що допускає реальну, а не міфічну владу тих же громадян як його складових. Влада повинна шукати способи подолання проблем, а не блокувати їхнє рішення, особливо коли мова йде про священні, Богом дані речі - права і свободи людини", - відзначається в посланні.

Відмова відповідальних представників госвласти перейти на альтернативну модель регулювання господарської діяльності громадян, зокрема, що стосується сплати податків, або штучне створення труднощів для її введення, справедливо сприймається як порушення основних принципів демократії і безвідповідальності перед народом, говориться в документі.

Така подальша позиція представників влади не буде сприяти зняттю напруженості в суспільстві, не дає його членам украй необхідної зараз стабільності надії на поліпшення життя.

"Ми ще раз наполегливо закликаємо представників усіх галузей влади сприяти закріпленому законом праву віруючих жити і виконувати свої громадські обов'язки відповідно до релігійних переконань, зокрема здійснювати фінансові операції без використання цифрової ідентифікації, а також не допустити універсального застосування ідентифікаційного номера у всіх сферах життя людини", - відзначає Синод.

Синод також просить владу розробити механізми, що забезпечують відмову від раніше прийнятого ідентифікаційного коду тими віруючими, котрі не вважають за можливе ним користуватися, і надати їм можливість вести господарську діяльність за альтернативною системою як і тим, що узагалі не брали ідентифікаційний код.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування