Глави церков виступили проти політтехнології Медведчука

Понеділок, 29 грудня 2003, 21:48
Глави християнських Церков України закликають владу не розділяти Україну на Схід і Захід, на російськомовних та україномовним, на православних і католиків.

Про це йдеться у зверненні священнослужителів, оприлюдненому прес-секретарем УПЦ КП ігуменом Євстратом.

Глави Церков відзначають, що "минулий рік для всього людства був роком серйозних роздумів і пошуків шляху подальшого розвитку".

Отці церкви вважають, що попри заповідь Христа про любов до ближнього, "часто своїх опонентів - релігійних, партійних чи соціальних – ми робимо своїми ворогами і так поводимося, наче вони є уособленням зла, а не нашими ближніми".

"Суспільство творить собі таку шкалу цінностей, де найвищими є матеріальні та особисті, а не духовні чи суспільні цінності. Спільними зусиллями щороку нищиться понад мільйон невинних немовлят".

"Знову заради влади, яка трактується як засіб до збагачення, а не спосіб служіння для примноження спільного блага, дехто хоче розділити Україну на Схід і Захід, правий берег Дніпра протиставляють – лівому, російськомовних – україномовним, православних – католикам і протестантам. Все це помилки, які треба виправити", - говориться у зверненні.

Глави українських Церков привітали всіх українців з Новим роком та Різдвом та побажали "божого благословення усіх намірів", а Україні "сяяти всьому світові світлом доброї віри, людяності та добробуту".

Звернення підписали: предстоятель Української православної церкви Київського патріархату, патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, верховний архієпископ Української греко-католицької церкви, кардинал Любомир Гузар, заступник голови Конференції Римсько-католицьких єпископів України Маркіян Трофім'як, голова Всеукраїнського союзу церков християн віри євангельської-п'ятидесятників Михайло Паночко, голова Ради єпископів Української християнської євангельської церкви Леонід Падун та Президент Братства незалежних церков та місій євангельських християн-баптистів України Олексій Мельничук.

Як відомо, згідно з соцопитуванням найбільш авторитетною інституцією серед громадян України є саме церква.

УНІАН


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування