Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція захоче політреформи, щоб не потонути у чорному PR

Вівторок, 30 грудня 2003, 10:54
Політолог Михайло Погребинський прогнозує, що законопроект змін до Конституції буде остаточно ухвалений більш ніж 300 голосів. Про це він сказав у понеділок в ефірі програми "Саме той" на УТ-1 у понеділок.

"Я вважаю, що 90 відсотків, що реформа буде проголосована більше ніж 300-ми голосами", - сказав він, додавши, що якщо цього не станеться, "буде дуже важка боротьба" за посаду президента.

Погребинський також вважає, що для опозиція повинна бути більш зацікавлена в політичній реформі, ніж більшість. Політолог висловив сподівання, що за час новорічних свят опозиція це усвідомить.

"Сьогодні попри те, що є рейтинговий політик, все одно за нього готові проголосувати менше ніж чверть виборців українських. За Мороза, ще втричі менше, так? Це люди, які представляють меншість в суспільстві. Хто найбільш зацікавлений в тому, щоб були демократичні принципи рівноваг і балансу в суспільстві реалізовані? Саме меншість", - цитує політолога "Огляд телеефіру".

Погребинський вважає, що якщо політична реформа відбудеться, президентські вибори наступного року пройдуть спокійніше.

"Набагато спокійніше. Просто незрівнянно спокійніше. Це буде боротьба. Але ті правила, за якими вона буде проходити, будуть набагато спокійнішими і розумнішими", - сказав він.

Погребинський також висловив переконання, що про відставку уряду говорити немає підстав, і що він буде працювати принаймні до президентських виборів 2004 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...