Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЮЩЕНКО: МИ НЕ БОЇМОСЯ ВЛАДИ І МИ НЕ "НАЦИКИ"

Вівторок, 30 грудня 2003, 17:01
Віктор Ющенко обіцяє підняти народ на повстання, якщо владі вдасться провести Конституційні зміни. Про це він сказав в інтерв'ю сайту "Політична думка".

"Я переконаний, що вибори прямі ми збережемо, я переконаний, що політреформа в тому вигляді, як задумала влада, не пройде", - сказав Ющенко.

"Але на це буде покладено дуже багато сил, будуть великі змагання й дебати. Якщо влада до нас не прислухається, тоді вона змушена буде послухати майдан, громаду", - сказав Ющенко.

"Ми будемо боротися до кінця політичними, демократичними методами. Якщо нам не вдасться, то ми підемо чесно до народу і скажемо: шановна громадо, усе, що ми могли зробити для захисту Конституції, яку не захистив Конституційний Суд, і для захисту демократії у цій країні , ми зробили. Більше зробити ми не можемо. Вставайте з колін, прийшла черга вам говорити, бо тут йде мова передовсім про ваші права, і ваша участь дуже важлива", - зазначив лідер "Нашої України".

Він пообіцяв зробити все, аби "вибори були чесні і прозорі, бо влада не хоче бачити їх чесними й відкритими".

Ющенко зазначив, що останні події у парламенті згуртували опозицію. "Сьогодні "Наша Україна", БЮТ і СПУ демонструють високу ступінь консолідації. Наступним кроком стане формування парламентської коаліції трьох фракцій. За узгодженням дій у парламенті ,переконаний, послідують формування спільної стратегії і спільної виборчої програми, спільних виборчих штабів. Усі ці кроки роблять реальними тему єдиного кандидата", - сказав він.

Він також зазначив, що його сила не визнає факту голосування 24 грудня. "Наші юристи вже підготували позови до суду загальної юрисдикції і я переконаний, що кількості свідчень, відео й фотофактів буде достатньо, аби довести нелегітимність шоу, влаштованого у кутку сесійної зали. Найближчими днями ми подамо до суду відповідні заяви", - зазначив лідер "Нашої України".

Ющенко нагадав, що опозиція наполягає на проведенні теледебатів у прямому ефірі, у яких лідери опозиції й більшості обміняються думками "щодо суті політичної реформи і тих методів, якими її намагаються протягти ляльководи з Банкової".

"Сам факт, що за останній рік були випробувані три концепції реформи, говорить про те, що справжньою метою такої реформи, таких ініціатив є бажання використати її як механізм для збереження влади, або привести країну до такої ротації, яка була б теж лише в інтересах влади, або зробити такий перерозподіл повноважень, який би привів до того, що повноваження залишилися б у влади, тільки б передалися з лівої руки у праву", - зазначив він.

"Влада сьогодні чітко розуміє, що вона не виграє вибори. Вона розуміє, що у неї немає жодного шансу", - зауважив Ющенко.

Лідер "Нашої України" заявив, нинішня влада "слаба, як ніколи".

"Так, вони сильні за кількістю заводів, за концентрацією у свої руках національного багатства. Ніхто так залякано не тримає адміністративні , силові служби , так, як вони. В Україні не було ще такої влади, яка так відверто ігнорувала б громаду, громадянина, бізнес-політичну еліту, журналіста, інтелігенцію і таке інше. Це якась патологія. Я не боюся цієї влади, бо така патологія виграти майбутнє не може", - сказав Ющенко.

Він висловив переконання, що на виборах влада себе буде поводити так, як зараз. "Буде чорний PR, формування байки й уяви у виборців про те, що блок "НУ" – це "нацики", фашисти. Будуть навішуватися різні ярлики, що я нібито проти якоїсь мови, церкви і таке інше", - зазначив Ющенко.

"Сьогодні я вам можу потвердити, що я, як прем‘єр, жодного листа, де було слово "фашизм" не підписував. Це слово честі. Я живу своїми цінностями, які зрозумілі мільйонам. І я їх не зраджував", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...