У "нашоукраїнців" Нові роки пов’язані з Чорнобилем, каністрами, співочими краватками та коханням

Вівторок, 30 грудня 2003, 18:05
Лідер партії "Реформи і порядок", що входить до "Нашої України, Віктор Пинзеник зустрічатиме Новий рік у "рідних місцях" в Закарпатті.

"Думаю, що в перших числах січня зустрінемося і з Віктором Андрійовичем – адже в нього також є традиція бувати на Новий рік у Карпатах", - цитує прес-служба "Нашої України".

Петро Порошенко за традицією прикрашає ялинку всією родиною. У передноворічну ніч він також планує телефонувати друзям і знайомим.

"У передноворічну ніч ми традиційно телефонуємо друзям і знайомим – це роблю я, бо є прикмета, що першим у новому році (як і на Різдво) в дім повинен увійти чи подзвонити чоловік", - розповідає Порошенко.

Він розповів про зустріч минулого Нового року: "Діти подарували мені дивовижну краватку з дідами-морозами, яка при особливому натисканні грає веселі новорічні марші... Дітям від цього дуже весело, а що може бути важливіше?"

А в Романа Безсмертного кожен Новий рік особливий тим, що 31 грудня – день народження його дружини. Тому "святкування починається ще зранку, коли приїздять привітати її друзі". "Про Новий рік нагадує нам хіба що бій годинника о дванадцятій годині", - каже Безсмертний.

А з дитинства він запам’ятав лише один Новий рік: "Я був уже досить дорослий – ми вже вчили хімію. І я взяв у шкільній лабораторії бертолетову сіль та фосфор, наробив кульок, позамотував їх у фольгу і порозкидав по спортивному залі в школі, де завжди ставили ялинку. А коли ввечері почали танцювати, то ці кульки вибухали під ногами".

Юрій Костенко розповів, що захоплюється не лише альпінізмом, а й спелеотуризмом. "Саме тому найкращим подарунком для мене є можливість вирватися з Києва", - зізнається він.

"Найяскравішою для мене була зустріч 1972 року, коли новорічна ніч пройшла у печері. Ми намагалися запалити примуси, але в нас загорілася двадцятилітрова каністра з бензином – був такий феєрверк! Наступного дня ми вилізли з печери чорні, як шахтарі, причому помітили це лише на автобусній зупинці. І то лише тому, що на нас дуже здивовано дивилися люди", - розповів Костенко.

Оксана Білозір зустрічатиме Новий Рік з молодшим сином і чоловіком у львівському лісі на галявині. "Запалимо багаття і будемо навколо живої ялинки водити танок", каже вона.

Рефату Чубарову новорічні свята нагадують про кохання: "Одного Нового року (ще за студентських часів), тільки-но пробили куранти, я зробив найважливішу заяву у житті – освідчився у коханні своїй дівчині. Вона була дуже здивована, але погодилася стати моєю дружиною. Тому цей Новий рік ми запам’ятали назавжди".

А Микола Жулинський розповів, як під час святкування Нового року в 1986-му, вони з друзями "напророчили" Чорнобильську катастрофу.

"Не знаю чому, але цей рік ми відзначали особливо бучно... Ми з моїм давнім приятелем письменником Володимиром Дроздом ходили по квартирах і вітали всіх. Володимир перевдягнувся у наряд (який збіг обставин!) рятувальника-атомника та вимірював радіацію бутафорним дозиметром. Тоді Володимири: Дрозд і Яворівський так бавилися, що попадали на святковий стіл та перекинули його! Ми веселилися, не підозрюючи, що всього через кілька місяців цей жарт може втілитися в жорстоку реальність", - розповів Жулинський.

Олег Рибачук розповів, що завдяки зросту, йому завжди діставалася роль Діда Мороза:
"Син якось намагався викрити мене кілька років тому, запитуючи, відкіля Дід Мороз довідався, що ми тут (це було в Індії). Викрутився тоді, вигадав щось – а що робити?"

А Микола Томенко побажав депутатам під час новорічних святкувань "зберегти здоровий глузд, щоб ситуації "А на ранок вони прокинулися" не було під час оголошення прізвища наступного президента".

Також він запропонував тост у вигляді байки: "Якось вирушили у подорож два куми. Ніч їх захопила десь у степу. Вони запалили вогнище, випили по чарці, потім по другій, а після третьої один з них ударив другого чимось дуже важким по голові. Так обидва й заснули. Просинаються вранці, і той, кого вдарили, запитує: "То чого ж це ви, куме?" "Та бачте, куме, ніч, ми – тільки вдвох, і Бог знає, що у вас на думці".

"Тож я побажаю, щоб ми, українці, знали зрештою, що у кожного з нас на думці", - сказав Томенко.

Як повідомлялося, лідер "Нашої України" Віктор Ющенко планує зустріти Новий рік у Карпатах у колі родини та найближчих друзів.

Президент Леонід Кучма на новорічні свята відбув до Баден-Бадену (Німеччина). Лідер фракції БЮТ Юлія Тимошенко буде зустрічати Новий рік "у теплому колі родини" у Києві, але без чоловіка Олександра.

В той же час, прем'єр-міністр Віктор Янукович святкуватиме Новий рік у Києві у колі родини. Спікер Володимир Литвин планує відправитися з родиною у гори в Тисовець Львівської області, взявши з собою книгу Маргарет Тетчер.

Читайте також:

Тимошенко зустріне Новий рік "у колі родини", але без чоловіка

Ющенко зустріне Новий рік в Карпатах у малиновому светрі

Кучма їде до Баден-Бадену. Лікуватися, але не робити повторну операцію

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування