Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Гербст бажає демократії, а Чорномирдін – гарного життя, але тільки "гідним людям"

Середа, 31 грудня 2003, 12:03
Посол США в Україні Джон Гербст поздоровляє українців з Новим роком і бажає подальшого проведення демократичних перетворень у країні.

Про це Гербст розповів журналістам у Києві в середу.

За словами дипломата, він зустріне Новий рік у Києві, у сімейному колі.

"Найближчим часом я сподіваюся відправитися з родиною на відпочинок у Карпати, однак ще не знаю, коли буде така можливість", - сказав Гербст, маючи на увазі, що його робочий графік щільно розписаний.

Раніше повідомлялося, що посол одружений (дружина - російська за походженням), у нього п'ятеро дітей.

А посол Росії в Україні Віктор Чорномирдін у поздоровленні українців з новорічними святами відзначив успішність проведення в Україні Року Росії.

"Хоча зробити можна було і більше, але так буває в будь-якій справі, і, сподіваюся, що й українська сторона оцінила позитивно те гарне, що відбулося цього року", - сказав Чорномирдін у середу в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

У наступаючому 2004-му році посол побажав українцям "добра, блага, успіхів, гарного і гідного життя всім гарним і гідним людям, яких в Україні більшість".

На думку дипломата, Новий рік і Різдво - винятково сімейні свята.

"Так це в Росії, так і в Україні", - сказав Чорномирдін, відзначивши, що "традиція відзначати новорічні свята у вузькому сімейному колі зближає українців і росіян".

Дипломат повідомив, що зустріне Новий рік у Москві з онуками, у сімейному колі. "Виїду до онуків, які на мене чекають, і яким я обіцяв, що ми зустрінемо цей Новий рік разом", - сказав він, додавши: "Я радий, що в мене виходить виконати цю обіцянку".

У той же час посол Німеччини в Україні Дітмар Штюдеманн також бажає Україні подальшого демократичного розвитку, зміцненного системою вільних виборів.

"Всій Україні я бажаю демократичного розвитку, зміцненого завдяки вільним, рівним і таємним виборам. Тільки вони забезпечують країні стабільність і процвітання і здатні стати основою для добросусідських відносин і євроатлантичних очікувань", - сказав Штюдеманн у середу в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Українцям бажаю в 2004-му році більшого благополуччя і втілення їх цілком зрозумілого бажання жити в надійних умовах, мати можливість активної участі у формуванні майбутнього своєї країни", - відзначив посол.

За словами дипломата, 2003-й рік був роком інтенсивних контактів між Україною і ФРН: "Мережа наших відносин стала ще тісніше", сказав він, додавши: "Для обох сторін це був також і рік визначення своїх позицій".

Штюдеманн розповів, що буде зустрічати новорічне свято, як звичайно, на батьківщині, у колі родини, "а в перший день Нового року ми запросимо до себе кількох близьких друзів".

"У новорічний вечір будемо пити пунш і їсти пончики, а опівночі вип'ємо келих шампанського. Потім ми почитаємо своїм дітям витримки з листів і спогадів наших батьків, дідусів і бабусь і рідних. Спогади і погляд у минуле наприкінці року - така ж традиція, як і обід зі смаженою індичкою в день Нового року з розмовами про те, чого ми чекаємо від нового року, з якими планами ми відправляємося в новий рік, і як може вплинути положення в Німеччині, і тут, в Україні, на наше життя", - сказав Штюдеманн.

У свою чергу посол Італії в Україні Йоланда Брунетті-Гетц бажає українцям успіхів у прагненні інтегруватися в Європейський Союз.

"Я хотіла б побажати, щоб ваше життя було більш легким, тому що ваша історія дуже цікава, але в ній було багато проблем. Також бажаю Україні стати членом Євросоюзу, як тільки це дозволить її процес наближення до ЄС", - сказала Брунетті-Гетц агентству "Інтерфакс-Україна" у середу.

"Я також хочу, щоб українці розуміли нас, але не тільки нашу культуру, але і наші бажання, прагнення, як країн-учасниць ЄС", відзначила італійський дипломат, додавши:

"Часом я бачу, що усе ще існують невідповідності в розвитку наших суспільств, сподіваюся, всі українці зрозуміють важливість прагнення до тих стандартам, які ми вже установили для себе".

Брунетті-Гетц повідомила, що відсвяткує Новий рік у Києві з друзями, в одному із столичних ресторанів: "Першого числа ми підемо з друзями в ресторан, будемо танцювати і святкувати мій останній Новий рік в Україні".

Як раніше повідомлялося, новим послом Італії в Україні призначений 50-річний Фабіо Фаббрі, який приступить до виконання своїх обов'язків на початку 2004 року.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...