Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На прохання "Нашої України" КС ще двічі продемонструє відданість Кучмі

Середа, 31 грудня 2003, 12:41
"Наша Україна" зібрала необхідну кількість підписів під двома поданнями до Конституційного Суду України. Про це повідомив народний депутат України Юрій Ключковський.

"Перше подання стосується антиконституційного указу президента щодо усунення мера Мукачева і про призначення на його місце виконуючого обов’язки міського голови", - зазначив Ключковський, слова якого передає прес-служба "Нашої України".

"Ця ситуація взагалі абсурдна з точки зору законодавства, оскільки в жодному законі України президент не має повноважень усувати обраного мера і призначати когось виконуючим обов’язки", - зазначив народний депутат.

За його словами, "якщо Конституційний Суд хоч трохи залишається судом, який базується на Конституції України, то він однозначно визнає неправомірність дій Кучми".

"Друге подання пов’язане з так званим голосуванням у Верховній Раді по законопроекту, який начебто має номер 4105 (законопроект змін до Конституції Медведчука-Симоненка)".

"Насправді невідомо, як називається цей проект, тому що під номером 4105 зареєстрований інший законопроект, з іншим текстом, іншими нормами. Тому невідомо, за що саме більшість робила спробу проголосувати у парламенті", - повідомив Юрій Ключковський.

За його словами, "багато депутатів, які були присутні тоді у Верховній Раді, підтверджують, що ніякого голосування не відбулося, тому що той "ліс" рук, а насправді невелика жменька депутатів, голосували, наче на мітингу, невідомо за що".

"Під час так званого голосування, у Верховній Раді відбувся цілий ряд порушень і конституційного порядку, і регламенту, і предмету голосування", - зазначив Ключковський.

"В зв’язку з цим "Нашою Україною" робиться подання до Конституційного Суду з тим, щоб він не розглядав скерований головою Верховної Ради законопроект, який тепер вже названий 4105. Цей законопроект насправді не має власного номера, оскільки його опрацьовувати могла тільки Верховна Рада, але жодна поправка до первинного законопроекту 4105 в парламенті не голосувалася", - підкреслив народний депутат.

На його думку, "судячи з останніх рішень Конституційного Суду, він забуде про право і закон і прийме наперед замовлене Кучмою рішення".

"Однак ми зробимо все, щоб суспільний розголос цього питання був дуже великий, і народ нагадав КС, для чого він створений і якими насправді є його повноваження".

Подання "Нашої України" представлять у Конституційному Суді народні депутати України Микола Катеринчук, Юрій Ключковський та Роман Зварич.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування