Тарасюк наскаржився в Берліні на дії Кучми і СДПУ(О) в Мукачевому

Субота, 10 січня 2004, 11:52
Голова Народного Руху України, голова Комітету Верховної Ради з питань Європейської інтеграції Борис Тарасюк поінформував представників європейських держав про недемократичні дії влади, зокрема в Мукачевому.

9-10 січня Тарасюк бере участь у Міжнародному форумі фундації Бертельсманна "Європа на шляху до нової ери", що проходить у Берліні, повідомляє прес-служба НРУ.

Як зазначив Тарасюк, основна дискусія точилася навколо проблем, пов’язаних з розширенням Європейського Союзу, провалом планів ухвалення нової Конституції ЄС.

Борис Тарасюк доповідав перед учасниками Форуму і, зокрема, зупинився на питаннях внутрішньої політики України.

"Протягом останніх тижнів і місяців виконавча влада України цинічно ґвалтує демократію і парламентаризм в Україні. Проводиться наступ на Конституцію, право і мораль. Нинішній режим намагається змінити Конституцію з тим, щоб незаконно залишитися при владі, незважаючи на найнижчий рівень популярності за всі роки незалежної України", – зазначив Тарасюк.

"Наприклад, нещодавно демократично обраний мер міста Мукачеве Василь Петьовка був незаконно звільнений Президентом. Сьогодні депутатам Верховної Ради був заборонений доступ до засідання міської ради Мукачевого, що суперечить закону про статус народного депутата. В даному випадку ми є свідками наступу на місцеве самоврядування", – підкреслив народний депутат.

"Демократична опозиція готується до зміни влади в Україні, ми знаємо, що робити, ми знаємо, як робити. І що необхідно – це солідарність європейських країн. Разом ми можемо перемогти. А в результаті постане інша Україна, шанований член європейської спільноти, демократичних і квітучих країн", – наголосив Тарасюк.

Виступ Тарасюка "викликав резонанс" серед учасників Форуму, говориться в повідомленні прес-служби НРУ. Зокрема, прозвучали коментарі Комісара Єврокомісії з питань розширення Гюнтера Ферхойгена, міністра закордонних справ Румунії Джоане, голови Комітету міжнародних справ Європарламенту Брок та інші.

Засідання відбувається на рівні високого представництва. На засіданні Форму 9 січня виступили один президент і п’ять прем’єр-міністрів європейських країн.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...