ХОРОШКОВСЬКИЙ ПЕРЕЇДЕ ДО МОСКВИ?

Субота, 10 січня 2004, 11:58
Екс-міністр економіки і з питань євроінтеграції Валерій Хорошковський в найближчому майбутньому не збирається повертатися на державну службу. Про це пише Дзеркало тижня" з посиланням на власну інформацію.

"Імовірніше за все, він зосередиться на розвитку власного досить значного бізнесу, і не виключено, що значну частину часу стане проводити в Москві, де мешкає ряд його бізнес-партнерів", – повідомляє газета про майбутнє Хорошковського.

Найбільш імовірною кандидатурою на місце міністра "Дзеркало тижня" називає Миколу Деркача – колишнього керівника облфінуправління Дніпропетровської області, а останнім часом посла України в Литві.

Саме його пропонує на місце міністра економіки та європейської інтеграції фракція "Трудової України" і ПППУ.

"Зауважимо, що ім’я Миколи Деркача не вперше спливає серед кандидатів на економічні і фінансові пости. Тривалий час Миколу Івановича прийнято було вважати людиною екс-губернатора Дніпропетровської області Миколи Швеця", – пише газета.

Водночас вона зазначає, що представники різних політичних сил наприкінці 1990 – початку 2000 із повагою відгукувалися про фінансово-економічні знання Миколи Деркача.

"Цілком можливо, що в мирний час, яким за жодних обставин не можна вважати рік виборів, Микола Деркач міг би послужити країні добру службу не лише на посту міністра економіки, а й на посту міністра фінансів. Про його політичні погляди на сьогодні нам нічого не відомо".

"Однак можна припустити: хоч би хто посів місце міністра економіки, окрема публічна позиція міністра за рядом принципових питань навряд чи буде відстоюватися так відкрито і зрозуміло, як це робив Валерій Хорошковський", – зазначає "Дзеркало тижня".

Водночас газета "День" серед інших претендентів на міністра економіки називає нинішнього посла України у Росії Миколу Білоблоцького, заступників глави НБУ Олександра Шлапака і Арсена Яценюка, а також народного депутата, екс-міністра зовнішньої торгівлі Сергія Осику.

Читайте також:

Хорошковський – відхід свідомого політика чи просто піар-хід?

"Кіндер-сюрпиз" Хорошковський – це передвиборна технологія "сім'ї"

НА МІНІСТРА ЕКОНОМІКИ "ТРУДОВИКИ" ВНОСЯТЬ МИКОЛУ ДЕРКАЧА

ХОРОШОВСЬКИЙ ПІШОВ У ВІДСТАВКУ ЧЕРЕЗ АЗАРОВА ТА АДМІНІСТРАТИВНИЙ ТИСК

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування