Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович погодився призначити Деркача міністром економіки

Субота, 10 січня 2004, 13:31
Кабінет міністрів підтримує пропозицію фракції ПППУ-"Трудова Україна" про призначення на посаду міністра економіки і з питань європейської інтеграції Миколи Деркача.

Відповідне подання вже направлене президенту Леоніду Кучмі, повідомив журналістам віце-прем'єр з гуманітарних питань Дмитро Табачник.

"Кандидатура Деркача є остаточною: керівник фракції Ігор Шаров запропонував її прем'єр-міністру й оприлюднив таку позицію", – сказав він.

За словами Табачника, фракція ще кілька днів назад передала в Кабінет міністрів письмове клопотання. "Його розглядав прем'єр Віктор Янукович і погодився з пропозицією фракції", – відзначив він.

За інформацією, якою володіє віце-прем'єр, Янукович уже спрямував відповідні подання з характеристикою, документами і проектом указу на розгляд президента України.

"Найближчим часом буде відома його думка щодо пропозиції фракції", – відзначив Табачник, висловивши надію, що глава української держави підтримає її.

Говорячи про Деркача, віце-прем'єр охарактеризував його як досвідчену, розважливу і творчу людину.

"За три роки перебування на дипломатичній службі він набув міжнародного досвіду, ознайомився з кращими досягненнями в сфері економіки, проведенні ринкових перетворень, у створенні конкурентноздатного середовища", – сказав Табачник.

Він також нагадав, що в 90-х роках, коли український уряд очолював Кучма, Деркач одержав пропозицію очолити Міністерство фінансів України. В даний час Деркач є послом України в Литві.

Як повідомлялося, 3 січня міністр економіки і з питань європейської інтеграції Валерій Хорошковський подав заяву про відставку.

Серед причин, які послужили приводом для добровільної відставки, він назвав "заблокованість діяльності Міністерства економіки", що "унеможливило виконання міністерством власних функцій і здійснення політики, спрямованої на вільний розвиток ринків і підвищення конкурентноздатності вітчизняної економіки".

Табачник і Хорошковський призначені в коаліційний уряд Віктора Януковича за квотою партії "Трудова Україна" у листопаді 2002 року.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

ХОРОШКОВСЬКИЙ ПЕРЕЇДЕ В МОСКВУ?

НА МІНІСТРА ЕКОНОМІКИ "ТРУДОВИКИ" ВНОСЯТЬ МИКОЛУ ДЕРКАЧА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування