Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович виділив з бюджету 58 мільйонів на нову резиденцію Кучми

Субота, 10 січня 2004, 16:37
Кабінетом міністрів передбачено виділити з державного бюджету 58,5 млн. гривень на реконструкцію Будинку з химерами по вул. Банковій, 10 у Києві, де має розміститися офіційна резиденція президента.

Про це йдеться в розпорядженні Кабміну від 31 грудня, що затверджує поданий Київською міською держадміністрацією проект комплексної реконструкції і реставрації будинку.

Проект реконструкції й реставрації будинку був розроблений Українським державним науково-дослідним і проектним інститутом "УкрНДІпроектреставрація" і розрахований на 2000-2004 роки. Загальна вартість реконструкції й реставрації будинку оцінена в 165,6 млн. гривень.

У 2004 на завершення реконструкції будинку необхідно витратити 62,8 млн. гривень, із яких 4,3 млн. гривень планується залучити як бюджетний кредит.

Реконструкція будинку фінансується за рахунок коштів державного бюджету, бюджету Києва й інших надходжень.

На 1 січня 2004 року в реконструкцію й реставрацію будинку вкладено 102,7 млн. гривень, у тому числі з держбюджету виділено 2 млн. гривень, 73,2 млн. гривень притягнуті як бюджетний кредит і ще 27,5 млн. гривень – за рахунок інших джерел фінансування.

Будинок із химерами, побудований у 1903 році за проектом відомого архітектора Владислава Городецького, є пам'яткою архітектури і монументального мистецтва державного значення.

У зв'язку з реконструкцією офіційної резиденції президентів України Маріїнського палацу було вирішено на час ремонту палацу офіційну резиденцію президента перенести в Будинок із химерами, розташований напроти будинку адміністрації президента.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування