Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко готовий допомогти витратити 850 000, виділених Азаровим

Субота, 10 січня 2004, 19:07
Адвокат Миколи Мельниченка Андрій Федур заявляє, що він та його клієнт готові до переговорів з Генпрокуратурою про проведення міжнародної експертизи записів, зроблених у кабінеті президента Кучми.

Про це сказав Федур у коментарі "Українській правді".

За його словами, Генпрокуратура не призначала експертизу записів, тому незрозуміло, на що урядом виділено 850 000 гривень.

За словами Федура, ані до нього як єдиного представника Мельниченка в України, ані до самого екс-майора ніхто не звертався з боку Генпрокуратури про проведення експертизи.

"Ні я, ні Микола Мельниченко не передавали жодних об'єктів для досліджень. З нами це питання не обговорювалося", – зазначив Федур. "Якби все-таки була призначена експертиза, то гроші виділялися не Мін'юсту, а Генпрокуратурі, яка б мала отримати рахунок на сплату грошей від експертної установи".

Федур нагадав, що єдиною експертизою записів Мельниченка щодо Гонгадзе, проведеною Генпрокуратурою, є дослідження київського Інституту судово-медичних експертиз.

"Але вони не дали жодної відповіді, по суті, чи є записи справжніми. Вони сказали, що не можуть зробити висновок, бо для дослідження їм передавали копії з копій і у них немає об'єкта експертизи".

Федур заявив, що тоді, у 2001 році, керівники Генпрокуратури казали неправду про те, що експертиза довела неправдивість записів Мельниченка.

Коментуючи рішення уряду виділити 850 000 гривень на експертизу, адвокат припустив, що буде проводитися дослідження епізодів не стосовно Гонгадзе, а тих, де фігурує Микола Азаров. Саме очолюване ним Міністерство фінансів вирішило виділити гроші на цю експертизу.

Федур нагадав, що до судів були подані позови Миколи Мельниченка і екс-керівника банку "Слов'янський" Бориса Фельдмана. Вони вимагали спростування слів Азарова, який 16 травня 2002, ще перебуваючи на посаді голови Державної податкової адміністрації, заявив, що деякі плівки Мельниченка змонтовані на замовлення Фельдмана.

На думку Федура, Азаров намагатиметься домогтися необхідних результатів експертизи по уривку, де він доповідає Кучмі про знищення банку "Слов'янський".

Позов Мельниченка, по суті, не розглядався, Шевченківський райсуд його відхилив, однак Федур домігся відміни цього рішення у Київському апеляційному суді. І зараз касація податківців на це друге рішення розглядається Верховним судом.

Позов Фельдмана до Азарова Печерський суд відмовився задовольнити. Зараз, після того, як адвокати не змогли відмінити це рішення у апеляційному суді, вони подали касацію у Верховний суд.

Читайте також:

Навіщо уряд виділив 850 000 на плівки Мельниченка?

АЗАРОВ ЗНАЄ ЗАМОВНИКА ПЛІВОК МЕЛЬНИЧЕНКА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування