Азаров виявився найбільшим порушником

Понеділок, 12 січня 2004, 11:01
Міністерство фінансів України є лідером за кількістю незаконних нормативних актів. Про це свідчать результати перевірок центральних органів виконавчої влади, проведених Міністерством юстиції протягом 2003 року.

Як повідомив міністр юстиції України Олександр Лавринович, усього в результаті перевірок було виявлено 45 незареєстрованих, а отже, незаконних нормативних актів, що зачіпали права та інтереси громадян.

Найбільшу кількість незареєстрованих нормативно-правових актів виявлено в Міністерстві фінансів – 18.

В порівнянні з ним, усі інші відомства суттєво "відстають" – Головдержслужба не подала на державну реєстрацію до Мін'юсту 2 нормативні акти, Держбуд – 4, Антимонопольний комітет – 1, Держкомпідприємництва – 4, Держжитлокомунгоспу – 2.

Трохи вищі "показники" хіба що у Міністерства охорони здоров'я та Управління державної охорони – по 7 незареєстрованих актів.

Реальну конкуренцію відомству першого віце-прем'єра та за сумісництвом міністра фінансів Миколи Азарова може скласти хіба що київський градоначальник Олександр Омельченко.

У результаті перевірки Київської міської державної адміністрації у 2003 році Мін'юстом виявлено 12 незареєстрованих в міському управлінні юстиції нормативно-правових актів, у районних держадміністраціях столиці – 7, які не були подані, відповідно, на державну реєстрацію до районних управлінь юстиції.

Загалом же простежується тенденція до більшої законослухняності органів влади. Бо, наприклад, протягом 2002 року Міністерством юстиції було виявлено 75 незареєстрованих нормативно-правових актів міністерств та інших центральних органів виконавчої влади, які зачіпали інтереси та права громадян.

Станом на 1 січня 2004 року всі порушення, виявлені Мін'юстом в центральних органах виконавчої влади, усунуті, повідомляє прес-служба Міністерства юстиції.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування