"Донецькі" подарують Іраку чи то пальму, чи то коноплю

Понеділок, 12 січня 2004, 11:07
В Іраку має з'явитися своя "Пальма Мерцалова". Про це домовились з іракською стороною керівник МЗС Костянтин Грищенко і директор благодійного фонду "Пальма Мерцалова" Костянтин Воробйов.

Як повідомляє "Поступ", чавунна пальма "проросте" в центрі Багдада в день відкриття посольства України в Іраку.

"Львівський політолог Танчин вважає, що "Пальма Мерцалова" більше схожа на коноплю, хтось припустить, що її можна скрутити і розкурити в трубці. Але на Донбасі все велике. Тому там і трубок немає. Є лише труби. А оскільки "трубами миру" донецькі збираються качати нафту з Іраку, то курити пальму ніхто не буде", – іронізує видання.

Як заявляв раніше голова МЗС, відкриття посольства відкладено, "поки не буде гарантії безпеки пересування поза його стінами".

Грищенко також наголошував на необхідності розвитку співробітництва з Іраком, зокрема участі українських підприємств у відбудові цієї країни.

"А зважаючи на те, що ця держава – друга у світі за запасами нафти та інших унікальних ресурсів, ми просто зобов'язані шукати можливість реального співробітництва. Нам дістанеться той шматок пирога, що ми зможемо вирвати", – зазначав Грищенко.

Читайте також:

Грищенко надає перевагу послам-бізнесменам, а не МЗСівським "геніям"



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування