Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович хоче, щоб Деркач разом з Азаровим були єдиною командою в рік президентських виборів

Понеділок, 12 січня 2004, 11:08
Прем'єр-міністр України Віктор Янукович відзначає необхідність посилення в 2004 році роботи економічного блоку уряду, а також активізації взаємодії Міністерства економіки і Міністерства фінансів.

Про це Янукович заявив у понеділок в Києві, представляючи в уряді новопризначеного міністра економіки і з питань європейської інтеграції Миколу Деркача.

"Необхідно відпрацювати систему відновлення тієї колишньої слави економічного блоку уряду", – підкреслив Янукович, передає Інтерфакс-Україна.

Янукович відзначив при цьому: "На жаль, в останні роки ми відчуваємо значне ослаблення роботи економічного блоку уряду".

Говорячи про взаємодію Мінекономіки і Мінфіну, прем'єр нагадав: "Рік почався – і він буде дуже відповідальним для нас як для урядової команди".

"Я упевнений, що ми повинні значно підсилити наші спільні дії, щоб наша команда мала ознаки єдиної команди в більшій мірі, ніж торік, і це стосується Міністерства економіки", – сказав він.

Як відомо, екс-міністр економіки Валерій Хорошковський подав у відставку серед іншого через блокування діяльності Міністерства економіки. Хорошковський заявляв, що економічний блок фактично підлеглий Міністерству фінансів, унаслідок поєднання посад першого віце-прем'єр-міністра і міністра фінансів Миколою Азаровим.

Янукович також відзначив, що 2004 рік – "це перший рік у розв'язанні питання детінізації економіки". "Ви знаєте, що податковий тиск зменшено, податок на фізичних осіб тепер складає 13%, підвищено пенсії – а гроші десь потрібно брати", – сказав він.

Говорячи про роботу Мінекономіки, Янукович відзначив необхідність поглиблення взаємодії з торгово-економічними місіями за кордоном, торговою палатою. Він сподівається, що Мінфін і Мінекономіки "об'єднають зусилля в уряді для досягнення наших складних спільних цілей".

Коментуючи останні кадрові зміни в уряді, Янукович відзначив, що вони мотивовані "аналізом підсумків минулого року" і є "результатом наших спільних дій з парламентсько-урядовою коаліцією".

Прем'єр побажав успіхів Деркачу на його новій посаді, охарактеризувавши його як фахівця високого рівня, що має великий досвід роботи в економічній сфері.

Як повідомлялося, у неділю президент України Леонід Кучма підписав ряд указів, якими звільнив із займаних посад міністра економіки Валерія Хорошковського, міністра аграрної політики Сергія Рижука, міністра промислової політики Анатолія М'ялицю.

Новим міністром економіки Кучма призначив Миколу Деркача, який із грудня 2001 року обіймав посаду посла України в Литві.

Міністром аграрної політики став народний депутат Віктор Слаута, міністром промислової політики призначений Олександр Неустроєв.

Кучма звільнив також голову Житомирської обласної державної адміністрації Миколу Рудченка, призначивши на його посаду екс-міністра аграрної політики Сергія Рижука.

Читайте також:

КУЧМА ПРИЗНАЧИВ НОВИМИ МІНІСТРАМИ ДЕРКАЧА, ДИРЕКТОРА ПІНЧУКА Й ЕКС-ЗАСТУПНИКА ЯНУКОВИЧА


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...