В ІРАКУ УКРАЇНСЬКІ МИРОТВОРЦІ БЕРУТЬ УЧАСТЬ У ВУЛИЧНИХ БОЯХ. ДВОХ ПОРАНЕНО

Понеділок, 12 січня 2004, 11:35
В іракському місті Ель-Кут відбулися зіткнення демонстрантів з військовими і поліцією. Поранено двох українськіх військовослужбовців і декількох поліцейських, повідомив катарський телеканал "Аль-Джазіра".

Зіткнення українських військовослужбовців з безробітними демонстрантами відбуваються в іракському місті Ель-Кут вже другий день.

Заступник командуючого українським контингентом сказав, що під час демонстрації хтось кинув ручну гранату в українських військовослужбовців, що охороняли будинок адміністрації міста. Після цього військовослужбовці відкрили вогонь по демонстрантах, серед яких є поранені.

Про кількість потерпілих поки не повідомляється.

Напередодні українські військовослужбовці застосували сльозоточивий газ для розгону безробітних в Ель-Куті.

Виступи безробітних в Іраку останнім часом набули масового характеру. У суботу в місті Амара на південь від Багдада в результаті зіткнення демонстрації безробітних з поліцією загинули сім чоловік.

Перестрілка почалася, коли демонстранти спробували ввірватися в будинок адміністрації провінції Амара, вимагаючи надати їм роботу й обвинувачуючи чиновників у затягуванні з виконанням їхніх вимог. У відповідь поліцейські відкрили по демонстрантах вогонь.

Рівень безробіття в Іраку в даний час досягає 60%.

РІА Новини



"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування