Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиція примусить кучмістів і комуністів переголосувати політреформу

Понеділок, 12 січня 2004, 12:07
Лідери опозиційної "трійки" Віктор Ющенко, Юлія Тимошенко і Олександр Мороз у понеділок зранку провели нараду про подальші дії опозиції у парламенті.

Про це в інтерв`ю кореспонденту УНІАН повідомив народний депутат, представник фракції БЮТ Андрій Шкіль.

За його словами, темою зустрічі лідерів опозиції було напрацювання "предмета переговорів (з більшістю) і механізм виходу із ситуації, що склалась у парламенті".

Водночас головним Шкіль назвав "обговорення тих умов, на які може піти опозиція" для налагодження роботи Верховної Ради.

У той же час фракції "трійки" вимагають, щоб голосування руками по законопроекту про політичну реформу було підтверджено голосуванням у сесійній залі парламенту, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Про таку вимогу опозиції повідомив у понеділок в інтерв'ю журналістам член фракції СПУ Станіслав Ніколаєнко, відзначивши, що вранці цього дня під час консультацій "трійка" домовилася про спільні дії в парламенті і виробила їхню програму. Про це представники опозиції проінформували спікера Володимира Литвина.

За словами Ніколаєнка, опозиція також висунула низку вимог, серед яких – підтвердження голосування руками по законопроекту про політреформу голосуванням в сесійній залі, ухвалення закону про вибори народних депутатів на пропорційній основі до остаточного внесення змін до Конституції, проведення всеукраїнського референдуму з питання про обрання президента в парламенті.

Відповідаючи на питання журналістів, чи будуть опозиційні фракції блокувати роботу парламенту у випадку незадоволення їхніх вимог, Ніколаєнко відзначив, що не уповноважений робити заяви з цього питання.

В той же час, за його словами, значна частина депутатів, що входять до трьох опозиційних фракцій, налаштована на конструктивну роботу парламенту. При цьому депутат не виключив можливості застосування опозиційною "трійкою" інших методів протесту у випадку ухвалення рішень, що порушують регламент.

Читайте також:

Опозиція пропонує Литвину компроміс


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...