Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Азаров дізнався про проблеми Хорошковського з преси. І наостанок покритикував його

Понеділок, 12 січня 2004, 12:36
Перший віце-прем'єр, міністр фінансів Микола Азаров відзначає необхідність поглиблення співпраці Міністерства фінансів і Міністерства економіки.

Представляючи в понеділок у Києві нового міністра економіки і з питань європейської інтеграції Миколу Деркача, Азаров зазначив, що в 2003 році Україна вперше забезпечила свій розвиток "за рахунок приходу інвестиційного капіталу".

"Ми повинні закріпити цей прогрес у вигляді законодавчих актів, нормативних документів", – підкреслив він, зазначивши, що в основі прогресу лежить податкова реформа.

"Податкова реформа – це ж не справа одного Мінфіну. Це наша спільна справа, Мінфіну і Мінекономіки, і я зі здивуванням дізнався про якісь протиріччя, розбіжності між Мінфіном і Мінекономіки", – сказав Азаров.

"При тій довірчій атмосфері, яку Віктор Федорович (прем'єр-міністр) створив у Кабінеті міністрів, і коли будь-які розбіжності можна вирішити в рамках засідань Кабінету міністрів, в рамках розгляду будь-якого питання у прем'єр-міністра, дізнаватися про це з преси – це не найкращий метод розв'язання питання", – зазначив Азаров.

Як відомо, екс-міністр економіки Валерій Хорошковський серед причин добровільної відставки назвав "заблокованість діяльності Міністерства економіки".

Хорошковський заявляв, що економічний блок фактично підпорядкований Міністерству фінансів внаслідок поєднання посад першого віце-прем'єр-міністра і міністра фінансів Миколою Азаровим.

Сам Азаров у понеділок серед пріоритетів Мінекономіки в поточному році першим назвав розвиток фондового ринку і ринку цінних паперів. "Це також задача Мінекономіки – управління держвласністю", – сказав він.

"Рік тому ми говорили про розгляд фінансових планів наших державних підприємств-монополістів – Мінекономіки успішно провалило цю роботу. Колосальні фінансові ресурси використовуються без всякого контролю з боку держави – цього не повинно бути", – підкреслив Азаров.

Перший віце-прем'єр нагадав, що однією з основних задач для Мінекономіки і Мінфіну в поточному році є продовження роботи по приєднанню України до Всесвітньої торгової організації.

"Це головна наша задача", – підкреслив він, відмітивши в зв'язку з цим, що затримується підписання протоколу з США про доступ до ринків товарів і послуг в рамках процесу приєднання України до ВТО.

"Ключовим питанням в україно-американських відносинах є питання захисту прав інтелектуальної власності", – сказав Азаров, нагадавши, що у Верховній Раді зареєстровано законопроект з цього питання, "який повністю нас влаштовує".

"Що заважало Міністерству економіки в хорошому плані пролобіювати цей закон, і ми б давно зняли це питання з порядку денного? – сказав Азаров, додавши: Ось вам і шлях до підписання спільного україно-американського протоколу".

Кажучи про спільні задачі двох відомств у процесі економічного реформування країни, він відмітив важливість поглиблення співпраці України з іншими державами в рамках Єдиного економічного простору.

"Не з порогу відкидати, а захищати наші національні інтереси, розширюючи економічну співпрацю в рамках чотирьох країн", – сказав перший віце-прем'єр.

Він також відзначив важливість роботи з якнайшвидшого отримання Україною статусу країни з ринковою економікою. "Ось ті напрями, по яких ми постійно направляли роботу Міністерства економіки, і не отримували відповіді, на жаль", – підкреслив Азаров.

"Інтерфакс-Україна"

Хорошковський – відхід свідомого політика чи просто піар-хід?

КУЧМА ПРИЗНАЧИВ НОВИМИ МІНІСТРАМИ ДЕРКАЧА, ДИРЕКТОРИ ПИНЧУКА І ЕКС-ЗАМА ЯНУКОВИЧА


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування