Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

М'ялицю звільнили, тому що він неефективно трудився, а Рижука - бо в нього прокинулася совість

Понеділок, 12 січня 2004, 12:56

Прем'єр-міністр Віктор Янукович пояснив звільнення міністрів промисловості М'ялиці і сільського господарства Рижука недоліками в роботі відповідних відомств.

Про це Янукович заявив на прес-конференції в понеділок у Житомирі.

Він відзначив, що рішення про кадрові зміни було викликано недоліками в роботі відповідних відомств і є спільним рішенням парламентсько-урядової коаліції, яке підтримав президент Леонід Кучма.

Ці рішення не були несподіваними і готувалися наприкінці минулого року, додав прем'єр.

Говорячи про звільнення з займаної посади міністра промислової політики Анатолія М'ялиці, він відзначив, що недоліки в роботі очолюваного їм відомства "були на поверхні".

"Ми над ними працювали, але праця була не настільки ефективна, щоб виконати поставлені президентом і урядом задачі", – підкреслив прем'єр.

До недоліків у роботі Мінпромполітики Янукович відніс прорахунки в сільгоспмашинобудуванні, металургії, легкій промисловості.

Він також назвав прорахунком зниження прибутковості підприємств, невиконання програми по зборах податків з підприємств різних форм власності, а також недостатнє співробітництво промисловців і підприємців, їхньої координації на державному рівні в ціновій політиці.

Разом з тим прем'єр відзначив, що М'ялиця є професіоналом. "Але ми вважаємо, що є можливість поліпшити роботу міністерства", – додав він.

Говорячи про мотиви звільнення з посади міністра аграрної політики Сергія Рижука, Янукович нагадав, що про недоліки очолюваного ним відомства говорилося майже весь рік. "Їх визнавав і Сергій Миколайович (Рижук).

Багато з цих недоліків він виправив, тому що ми надавали йому таку можливість. І з моральної точки зору Сергій Миколайович вирішив залишити займану ним посаду. Його позицію підтримав уряд, президент і парламентско-урядова коаліція", – сказав прем'єр.

Янукович висловив сподівання, що Рижук має можливість на посаді голови Житомирської обладміністрації "відробити ті штрафні очки, що були". "Він (Рижук) пообіцяв їх виправити", – відзначив він.

Говорячи про звільнення голови обладміністрації Миколи Рудченка, Янукович відзначив, що як відповідальна людина Рудченко визнав недоліки, а також порадив Рижуку, як вирішувати проблеми, що існують в області.

"Ми домовилися, що ми не маємо права закопувати в землю надбаний досвід, і він "(Рудченко) буде працювати у виконавчій владі", – відзначив він.

Говорячи про можливі майбутні кадрові зміни в уряді, прем'єр повідомив, що "усе буде залежати про ситуації в цілому у виконавчій владі".

"Це стосується виконавців, що займають різні посади. Насущні завдання дуже напружені як у галузях, так і в регіонах. Якщо посадова особа не буде якісно виконувати службові обов'язки, ми будемо приймати кардинальні рішення.

Усі прорахунки посадових осіб відбиваються на державі і народі. Це – наша принципова позиція, позиція президента й уряду", – підкреслив Янукович.

Інтерфакс-Україна



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування