Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук-молодший знищив львівську "Ляльку"

Понеділок, 12 січня 2004, 13:08
З 12 січня зупинив свою діяльність львівський клуб "Лялька", що належить мистецькому об’єднанню "Дзиґа".

Причиною припинення діяльності клубу є відмова дирекції Львівського обласного театру ляльок у продовжені угоди про співпрацю з Мистецьким об’єднанням "Дзиґа", повідомили в редакції "Львівської газети".

На переконання представників "Дзиґи", відмова у продовженні угоди про співпрацю була вмотивована тиском на дирекцію театру з боку влади загалом та державної податкової адміністрації зокрема, яка розпочала у театрі раптову перевірку восени 2003 року.

Зараз "Дзиґа" продовжує пошук приміщень для переселення клубу "Лялька", і цілком ймовірно, що найближчим часом "Лялька" буде мати нову прописку у львівському передмісті – селищі Оброшино.

В будь-якому випадку, каже директор МО "Дзиґа" Маркіян Іващишин, клуб "Лялька" "був важливим для нас в першу чергу як культурологічний об’єкт, адже поза розважальними функціями клуб "Лялька" є місцем реалізації культурно-мистецьких проектів представників мистецького середовища Львова, України та зарубіжжя. І тому "Лялька" буде завжди!".

Клуб "Лялька" був створений у 1994 році. З часу заснування і дотепер в клубі було проведено понад 5 000 тисяч акцій. Серед них музичні проекти, презентації, зустрічі, прес-конференції.

"Лялька" згуртовувала навколо себе відомі музичні формації, такі як "Плач Єремії", "Мертвий Півень", "Пікардійська Терція". Така нині відома рок-група як "Океан Ельзи" провела в "Ляльці" свій перший концерт.

Як відомо, у Львові продовжується протистояння між засновниками "Львівської газети" та керівником львівської податкової адміністрації Сергієм Медведчуком. 30 грудня було затримано директора мистецького об'єднання "Дзига", засновника "Львівської газети" Маркіяна Іващишина.

Читайте також:

Звернення "Львівської газети" із приводу затримання Маркіяна Іващишина

Медведчук затримав засновника "Львівської газети"?


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування