Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ГАВРИШ ПРОПОНУЄ ПЕРЕОБРАТИ КУЧМУ ДО 2006

Понеділок, 12 січня 2004, 13:50
Координатор парламентської більшості у Верховній Раді України Степан Гавриш вважає, що переобрання Леоніда Кучми президентом до 2006 року у випадку реалізації Конституційної реформи є "найбільш сприятливим для України".

Про це він заявив в інтерв'ю діловому тижневику "Бізнес", опублікованому в понеділок.

Відповідаючи на питання, чи не вважає він, що 2004-2006 роки будуть загубленими для України, оскільки за такий термін президентського правління неможливо реалізувати нормальну програму дій, Гавриш сказав:

"Не можна погодитися з такою постановкою питання. По-перше, очевидно, що політична й економічна еліта України зацікавлена в президенті, який не буде мати власних амбіцій на 2006 рік, і вона буде шукати людину, що зможе забезпечити, як мінімум, стабільність розвитку, стабільність реформ. Я думаю, що цим президентом, як не дивно, може бути тільки діючий глава держави – Леонід Кучма".

"Якщо ж до влади прийде нова людина із серйозними амбіціями і не зможе за ці роки реалізувати свою програму, то ми одержимо протистояння, якого ще не бачили в Україні", – підкреслив він.

Відповідаючи на уточнююче питання, чи буде обрання в жовтні цього року Леоніда Кучми оптимальним варіантом розвитку подій для української економіки, Гавриш сказав: "Я вважаю цей варіант найбільш сприятливим для України".

Як повідомлялося, 24 грудня 2003 року Верховна Рада України попередньо схвалила законопроект про внесення змін до Конституції, розроблений парламентською більшістю й адміністрацій президента.

Цей законопроект визначає, що в 2004 році громадяни України оберуть президента країни терміном на два роки, потім, починаючи з 2006 року, главу держави буде обирати парламент.

Законопроект має бути ухвалений у цілому на наступній сесії парламенту не менш ніж 300 голосами народних депутатів.

30 грудня Конституційний суд України оприлюднив рішення про те, що особа, яка вперше обрана президентом України за чинною Конституцією в 1999 році, має право балотуватися на чергових виборах президента країни в 2004 році.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування