СДПУ(О) в 2003 активно брала участь в суботниках і роздала 40 тисяч м'ячів

Понеділок, 12 січня 2004, 17:17
Протягом 2003 року в ряди СДПУ(О) вступило 29 тисяч громадян, кількість партії з 347 тисяч до 376 тисяч членів.

Про це говориться в інформаційній довідці про діяльність СДПУ(О) у 2003 році, поширеній прес-службою партій. Більше половини членів СДПУ(О) – жінки (50,2%).

Серед членів СДПУ(О) 12,9% – працівники сільського господарства, 10,3% – науки і освіти, 8% працюють у легкій і важкій промисловості. 2,9% або 10904 члена СДПУ(О) – в органах влади та місцевого самоврядування. В лавах СДПУ(О) налічується 36 096 студентів та учнів (9,6%), а також 33 464 пенсіонера (8,9 %). Середній вік членів СДПУ(О) – 39 років.

В довідці повідомляється, що партією в 2003 році широко святкувалися День Конституції України та День Молоді, а також "за традицією, проводилися святкові заходи з нагоди Міжнародного дня солідарності трудящих – звичні для цього дня суботники, маївки, демонстрації та мітинги відбулися в усіх містах та райцентрах України".

Партія інформує, що згідно з програмою "СДПУ(О) – дітям" перед новорічними та різдвяними святами сотні тисяч дітей України вже отримали і ще протягом місяця отримають святкові подарунки від партійних організацій об’єднаних соціал-демократів, зокрема сироти, інваліди, малозабезпечені.

Партія також повідомила, що в рамках загальноукраїнської акції, розпочатої ще 2001 року, учбові заклади отримали понад 40 тисяч футбольних м’ячів від об’єднаних соціал – демократів.

В довідці також зазначається, що протягом 2002-2003 рр. народними депутатами – членами фракції СДПУ(О) внесено на розгляд Верховної Ради України 229 проектів законів та постанов Верховної Ради України у найбільш пріоритетній для партії сфері соціальної політики.

Відзначено, що партія має фракцію у Верховній Раді України, до складу якої входять 36 народних депутатів, а в місцевих радах різних рівнів утворено 1123 фракції СДПУ(О), до складу яких входить понад 11 тис. депутатів.

Найактуальнішою подією минулого року в довідці СДПУ(О) названо всенародне обговорення політичної реформи, ініційоване президентом України. "Саме СДПУ(О) стала тією політичною силою, що найактивніше долучилася до цього процесу", – відзначено в ній.

Відповідно до інформації довідки, протягом року відбулося понад 6 тисяч заходів, присвячених політреформі, у яких взяли участь близько 100 тисяч партійців. До комісії з питань узагальнення пропозицій та місцевих органів влади було передано понад 970 зауважень та поправок.

До своїх здобутків 2003 року партія Медведчука також зарахувала видання та презентацію під патронатом СДПУ(О) словника-довідника "Фразеологія перекладів Миколи Лукаша", продовження проекту "Правовий всеобуч", який здійснюється партією протягом чотирьох років на каналі УТ-2, вшанування ветеранів другої світової війни в День Перемоги та в День Збройних Сил України.

Також відзначено діяльність партії в сфері молодіжної політики, зокрема громадської організації "Українська соціал-демократична молодь" (УСДМ), міжнародну діяльність у вигляді участі в роботі XVII з’їзду СДПУ(О) 28 березня 2003 року делегацій від 10 зарубіжних соціал-демократичних партій.

А також наукову діяльність, зокрема науково-практичних конференцій, присвячених здобуткам та видатним постатям соціал-демократії, перспективам розвитку соціал-демократичного руху в Україні.

СДПУ(О) в інформаційному просторі в довідці представлено центральним друкованим органом партії "Нашою газетою +". У 2003 році партійний тижневик розходився загальним тиражем 323 204 екземпляри по усій Україні. Крім центрального, СДПУ(О) має й 12 регіональних партійних видань та офіційний сайт партії в мережі Internet.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News