Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Засідання Верховної Ради не відкрилось, бо лідери не можуть домовитися

Вівторок, 13 січня 2004, 09:16
У Верховній Раді станом на 11:35 не почалося ранкове пленарне засідання, лідери фракцій і груп продовжують консультації.

Як повідомив в інтерв'ю журналістам у вівторок прес-секретар українського спікера Ігор Сторожук, засідання лідерів фракцій і груп почалося о 9.00.

Обговорюється низка документів, серед яких – два проекти постанови, що стосуються розгляду і ухвалення рішень по законопроектах про політичну реформу.

Як відзначив Сторожук, до підготовленого юридичним управлінням парламенту проекту постанови були запропоновані зміни, що пропонують повторно попередньо схвалити і направити в Конституційний суд законопроект по політреформі №4105 (Медведчука-Симоненка).

Але фракції і групи парламентської більшості займають таку позицію, що цей законопроект уже був попередньо схвалений 24 грудня 2003 року і спрямований для висновку в КС.

Лідери фракцій підтримують пропозицію, відповідно до якої пропонується закріпити в проекті постанови пункт про те, що норма перехідних положень усіх трьох законопроектів по політреформі, що стосується способів і термінів обрання президента України, буде набирати чинності після проведення всеукраїнського референдуму з цього питання й імплементації його рішень.

Відповідно до регламенту парламенту пленарні засідання починаються о 10.00.

Як повідомлялося, лідери фракцій і груп у понеділок увечері домовилися про те, що буде вироблений проект постанови, що стосується розгляду і ухвалення рішень по законопроектах про політреформі, який би влаштував усі сили, представлені в парламенті, і дав можливість розблокувати роботу в сесійній залі, повідомляє Інтерфакс-Україна.

О 10 ранку сесійне засідання Верховної Ради також не було відкрито.

В той же час, трибуну та місця президії представники опозиції не блокують. Вони сидять на своїх місцях чи ходять по залі. До столу спікера та його заступників приставлені крісла, на яких вони проводять зазвичай сесійні засідання, повідомив кореспондент "Української правди".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування