Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Стріляли в редактора "України кримінальної" Олега Єльцова

Вівторок, 13 січня 2004, 09:34
У Києві вчинено напад на керівника інтернет-видання "Україна кримінальна" Олега Єльцова. Журналіст серйозно не постраждав.

Як повідомив у вівторок агентству "Інтерфакс-Україна" сам Єльцов, у понеділок близько 22.10, коли він повертався додому разом із дружиною, недалеко від будинку невідомий вистрілив йому в спину з пістолета, зарядженого гумовими кулями. Тип зброї поки не встановлений.

Потім нападник обігнав Єльцова, переконався, що це справді він, і вистрілив ще раз йому в груди практично в упор.

Від пострілів у журналіста залишилися сильні забиття, але госпіталізація не знадобилася. Єльцов бачив машину, на якій, імовірно, від'їхав нападник.

У зв'язку з нападом на Єльцова Дарницьке районне управління міліції порушило кримінальну справу по ст. 296 ч.1 Кримінального кодексу України – хуліганство, повідомили агентству у вівторок у центрі суспільних зв'язків Головного управління МВС України в Києві.

Єльцов заявив агентству, що "однозначно пов'язує черговий напад з журналістською діяльністю" [у липні минулого року двоє невідомих намагалися побити журналіста біля його квартири].

Він висловив думку, що метою цього, як і попереднього, нападу є своєрідне попередження в зв'язку з його публікаціями.

При цьому журналіст утримався від висловлення версій щодо того, яка саме стаття могла послужити приводом для нападу, хоча додав, що в нього такі версії є.

Юрист громадської організації "Інститут масової інформації" Тетяна Кириченко, коментуючи агентству порушення справи по статті про хуліганство, відзначила, що в цій ситуації міліція діє в рамках закону.

"Справа поки порушена по факту нападу, тому що немає прямих даних, що вказують на те, що це пов'язано з журналістською діяльністю. Хоча особисто я в цьому не сумніваюся, виходячи з тих матеріалів, що публікує Єльцов", – сказала вона.

У липні минулого року двоє невідомих намагалися побити журналіста біля його квартири, але встигли нанести тільки кілька ударів. Єльцов пов'язує цей напад зі своєю професійною діяльністю.

Дарницьке райуправління міліції тоді також порушило кримінальну справу за статтею "хуліганство", однак напад досі не розкритий.

"Україна кримінальна" публікує журналістські розслідування про діяльність вищих посадових осіб України, народних депутатів, представників силових відомств.

Публікації сайту неодноразово ставали основою депутатських запитів у Генеральну прокуратуру України. Матеріали сайту ретельно вивчаються й аналізуються правоохоронними органами країни.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування