Ющенко каже, що Медведчук-молодший тепер буде тиснути на всю країну

Вівторок, 13 січня 2004, 11:18
Лідер фракції "Наша Україна" Віктор Ющенко прогнозує, що з призначенням Сергія Медведчука на посаду першого заступника голови Державної податкової адміністрації України посилиться тиск податківців на політичні та економічні процеси в державі.

В інтерв`ю журналістам Ющенко висловив думку, що це призначення не має під собою ніякого фахового навантаження, передає УНІАН.

Лідер "Нашої України" назвав це "політичним кроком, політичною перетасовкою на більш лояльних людей".

В той же час голова львівського осередку "Нашої України" Петро Олійник сказав, що нова посада Медведчука – "подія доволі очікувана".

"Річ у тім, що вплив Медведчука-старшого на президента стає все відчутнішим, і іноді навіть здається, що саме Віктор Медведчук виконує обов’язки глави держави", – сказав він.

Депутат переконаний, що головною метою податківців буде спрямування фінансових потоків на одну єдину мету – перемогу на перегонах кандидата від влади.

"Всі чудово усвідомлюють, наскільки важливо напередодні президентської кампанії контролювати податкову адміністрацію. Відповідно, керувати цією установою мають лише найбільш "надійні" люди, і кращої кандидатури, ніж рідний брат, не знайти.

За великим рахунком, Віктор Медведчук прикріпив до Юрія Кравченка наглядача", – цитує Олійника прес-служба "Нашої України".

"Сьогодні в Україні складається ситуація, коли кланово-олігархічні угруповання набувають ознак сімейності. На сьогодні таких прикладів можна навести дуже багато. Все це свідчить про те, що в Україні владний режим розвивається за латиноамериканським сценарієм, де всю владу в державі мають родинні клани", – заявив керівник представництва "Нашої України" у Львівській області.

"У будь-якій цивілізованій державі просування по владних щаблях особи з такою кількістю нарікань, з таким багажем порушень, з таким низьким рейтингом, як у Сергія Медведчука, було б неможливим", – зазначив він.

"Слід також наголосити, що протистояння між головним податківцем області та громадою почалося не 31 березня 2002 року, у день перемоги "Нашої України" на парламентських виборах.

Конфлікт між Медведчуком і львів’янами почався багато років тому, ще в 1999 році. Усі губернатори, які керували Львівщиною протягом чотирьох років, скаржилися президенту України на діяльність Сергія Медведчука", – сказав Олійник.

Як повідомлялося, голова львівської податкової адміністрації Сергій Медведчук у понеділок був призначений першим заступником голови Державної податкової адміністрації України Юрія Кравченка.

Читайте також:

Нова влада: екс-заступники Лазаренка і Януковича, брат Медведчука і менеджер Пінчука


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
20:24
ФДМУ за тиждень провів 8 успішних аукціонів з приватизації на 28,5 мільйонів
19:59
Якою буде освіта у професійних ліцеях і як формуватимуть їхню мережу: відповідає МОН
19:53
"Тиждень чекали": Буданов розповів деталі збиття російського Ту-22
19:49
фотоЗеленський провів нараду біля розбомбленої багатоповерхівки в Дніпрі
19:48
відеоУ Києві рятувальники винесли понад 10 собак і котів із палаючої квартири: 6 тварин загинули
19:35
ЗМІ дізнались, які заходи включатиме новий пакет санкцій проти РФ
19:27
Нідерланди невідкладно дають понад €200 млн на ППО та снаряди для України
19:26
"Під виглядом співробітників Бюро видурювали у людей гроші": ДБР викрило шахрайську схему
19:15
фотоНа Дніпропетровщині ворог атакував рятувальників, коли ті гасили пожежу від обстрілу
19:14
Понад 55% мережі системно важливих банків здатні працювати під час блекауту – НБУ
Усі новини...