Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин не боїться розпуску ВР і радить не конкурувати з Ісусом Христом

Вівторок, 13 січня 2004, 11:56
Спікер парламенту Володимир Литвин вважає, що немає загрози розпуску Верховної Ради через те, що вона не може почати свою роботу.

На прес-конференції у вівторок Литвин нагадав, що, за Конституцією, якщо сесійні засідання не можуть відкритися протягом 30 днів, то президент може розпустити Верховну Раду.

"Але ніхто не збирається це робити. Бо в будь-який момент можна вийти і відкрити засідання", – сказав Литвин.

Він сказав, що не відкрив сесійне засідання у вівторок, бо "в цьому немає сенсу – зруйновано попередні домовленості".

За словами спікера, "люди з досвідом підказують, що те, що відбувається зараз – це штатна ситуація".

Водночас Литвин сказав, що зараз відбувається "руйнація парламентаризму".

"Ми на межі того, щоб залишити парламент як найдемократичніший інститут в державі. Якщо зруйнуємо парламентаризм, то будуть зруйновані і демократичні засади в державі", – зазначив Литвин.

"Я як добре поінформований оптиміст можу сказати: буде гірше, ніж передбачаємо", – додав спікер.

За його словами, розгляд змін до Конституції є лише приводом для блокування роботи Верховної Ради.

"На такі дії надихають події в оточуючому світі", – сказав Литвин, натякаючи на події в Грузії. "Не був би цей привід (зміни до Конституції), знайшли б інший – закон про вибори на пропорційній основі. Не цей привід, так інший – закон про вибори президента".

Литвин сказав, що одні політичні сили закликають, "щоб я був революціонером, інші – щоб підтримував проурядову і пропрезидентську лінію".

"А дехто сам намагається домовитись з президентом, публічно критикуючи його", – додав спікер. Литвин також розкритикував явище, коли після протистояння в парламенті "представники непримиренних фракцій родичаються, обіймаються".

"З'явилось явище парламентського кріпацтва, коли по жесту руки біжать блокувати трибуну, виривати мікрофони. Дехто перетворив парламент на закрите акціонерне товариство. Голосуючи за те чи інше рішення, особливо кадрове – так, щоб потім було за що відстоювати інтереси трудового народу", – натякнув Литвин на отримання хабарів депутатами.

"А потім ці люди виступають конкурентами у моральності і чистоті з Ісусом Христом", – додав спікер.

Литвин сказав, що на канікулах читав книгу Маргарет Тетчер "Мистецтво управління державою". Він сказав, що за визначенням колишнього британського прем’єра, демократична держава є та, де диктат і більшості, і меншості перебуває поза законом.

"А у нас намагаються диктувати і більшість, і меншість", – сказав Литвин.

Він закликав припинити блокувати парламент, оскільки він має затвердити нових членів Центральної виборчої комісії. "Доблокуємося до того, що оголосимо вибори президента, але хто буде їх проводити?", – додав спікер.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування