Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Студенти не дадуть Медведчуку закрити "Ляльку"

Вівторок, 13 січня 2004, 12:24
У Львові у понеділок о 15:00 біля кафе-клубу "Лялька" відбулась акція протесту молоді з різних громадських організацій проти закриття "Ляльки".

Спершу студенти та учні (переважно з середовища неформалів) стояли з транспарантами, на яких було написано гасла "Заберіть руки від "Ляльки", "Лялька разом з нами", "Не віддамо "Ляльки" тощо, повідомляє ініціативна група захисників клубу.

Згодом молодь утворила ланцюг довкола фасаду Лялькового театру, де раніше знаходився клуб, а на закінчення деякі учасники закидали вхід у Ляльковий театр яйцями, чим виразили свій протест проти дій керівництва театру.

Нагадаємо, що кафе-клуб "Лялька" є чи не єдиним клубом у Львові, де регулярно відбувались концерти молодих груп зі всієї України. Ляльковий театр відмовив клубу у продовженні оренди приміщення в цьому році.

Закриття "Ляльки" у Львові пов'язують із конфліктом Сергія Медведчука та власника "Дзиґи".

У Львові говорять про те, що наступними після "Ляльки", найімовірніше, закриють мистецьке об'єднання "Дзиґа" і мережу магазинів "Сенсус".

Розійшовшись, молодь пообіцяла, що "не подарує такого нахабства" і буде надалі відстоювати свої інтереси, а з ними і інтереси "Ляльки". В акції взяло участь близько ста осіб.


"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування