Продовжуються сутички українських миротворців з іракськими безробітними. Міноборони усе заперечує

Вівторок, 13 січня 2004, 12:49
У вівторок в іракському місті Ель-Кут за 175 км на південь від Багдада продовжувалися зіткнення безробітних з українськими військовими, повідомляють іракські ЗМІ.

У результаті зіткнень поранені п'ятеро учасників маніфестації і двоє перехожих.

У Міноборони України не мають інформації про поранення демонстрантів і їхніх зіткнень з українськими миротворцями в іракському місті Ель-Кут.

Як повідомили в прес-службі міністерства, відповідно до оперативної інформації у вівторок близько тисячі осіб продовжують акцію протесту в будинку адміністрації Ель-Кута з вимогою поліпшити ситуацію з працевлаштуванням у провінції Васіт і підвищити зарплату працюючим.

У той же час, за даними Міноборони України, зіткнень між демонстрантами й українськими миротворцями не було, не зареєстровані і випадки поранення мітингувальників.

Раніше катарський телеканал "Аль-Джазира" повідомив, що українські військовослужбовці застосували сльозогінний газ для розгону демонстрації безробітних в Ель-Куті і що в зіткненнях демонстрантів з військовими і поліцією в Ель-Куті поранені двоє українських військовослужбовців і декілька поліцейських.

У понеділок Міноборони України заперечувало, що українські військовослужбовці в Іраку застосовували якісь спецзасоби проти демонстрантів.

У прес-службі міністерства повідомили, що з початку виконання місії в Іраку у вересні 2003 року українські військові "жодного разу не застосовували" засоби спецпризначення, у тому числі кийки, електрошокери, пістолети "Форт-12М" з гумовими кулями і газові балончики типу "Терен".

РІА Новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування