Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМІСТИ ВІДКИДАЮТЬ КОМПРОМІСИ З ОПОЗИЦІЄЮ. І пропонують іти відпочивати

Вівторок, 13 січня 2004, 15:36
Політкоординатор більшості Степан Гавриш не бачить шляху для досягнення компромісу з опозицією до кінця поточної сесії.

"Немає компромісу під українським дубом, – сказав Гавриш у коментарі журналістам. – Ми не чуємо один одного".

Гавриш нагадав, що напередодні фракції більшості погодилися проголосувати постанову, де попередньо схвалювалися два інші законопроекти змін до Конституції, а питання виборів президента парламентом вимагало референдуму.

Також більшовики погодилися ухвалити в першому читанні законопроект про пропорційні вибори у редакції опозиції, відклавши на пізніше розмір прохідного бар'єру і порядок формування списків.

"Трійка зруйнувала цю домовленість. Компромісу не буде досягнуто, тому найкращим варіантом було б закрити сесію парламенту. І уже через два тижні, після відкриття наступної сесії, охолонути і спробувати знайти узгоджене рішення", – сказав Гавриш.

Водночас Гавриш категорично відкинув вимогу опозиції переголосувати законопроект Медведчука-Симоненка: "Це неможливо за жодних умов".

"Ми прийшли до висновку, що говорити в умовах постійних ультиматумів про компроміс нереально", – додав Гавриш.

Він повідомив, що заплановане на вівторок засідання конституційної комісії Верховної Ради не відбулося: з 23 її членів прийшли лише 9.

На питання журналістів про те, що у вівторок не було відкрито засідання парламенту, Гавриш сказав, що це перший день з 30, протягом яких, якщо не буде працювати парламент, президент має право його розпустити.

"Почався відлік 30-ти днів до розпуску парламенту", – сказав Гавриш. Він додав, що "цей варіант пов'язаний виключно з діями опозиції: якщо вона хоче такого сценарію, то вона його отримає".

"Українська правда"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування