Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТИМОШЕНКО БОРОТИМЕТЬСЯ ЗА КОНСТИТУЦІЮ АЖ ДО РОЗПУСКУ ПАРЛАМЕНТУ

Вівторок, 13 січня 2004, 16:51
Фракція БЮТ продовжить блокування парламентської трибуни аж до розпуску Верховної Ради, поки не буде скасоване голосування щодо законопроекту про внесення змін до Конституції, яке відбулось 24 грудня минулого року.

Про це в інтерв'ю журналістам сказав представник фракції БЮТ Олександр Турчинов.

За його словами, консультації, які тривають у парламенті другу добу, поки не дали жодного результату, тому що три опозиційні фракції (БЮТ, "Наша Україна" та СПУ) вважають голосування, проведені 24-25 грудня, сфабрикованими.

Крім того, ці фракції наполягають на тому, що рішення, які звужують права громадян (обрання президента України парламентом), повинні втілюватись у життя через всеукраїнський референдум.

Турчинов розповів, що у вівторок на зустрічі лідер соціалістів Олександр Мороз запропонував депутатам зміни до законопроекту, внесеного парламентською більшістю, який ще попередньо не схвалений.

Фракція СПУ виступає за те, щоб у законопроекті про внесення змін до Конституції передбачалося проведення референдуму за ініціативою новообраної у 2006 році Верховної Ради щодо процедури обрання президента.

За словами Турчинова, зміни дозволяють зробити його "більш прохідним". "З цим можна було б погодитись", – сказав він, додавши, що опозиція чекає, поки парламентська більшість дасть відповідь щодо скасування результатів "сфабрикованого голосування".

Водночас представники фракції "Наша Україна" Віктор Пинзеник і Петро Порошенко сказали, що нічого відміняти не треба, тому що "ніякого голосування не було".

Зокрема, Пинзеник сказав, що "Наша Україна" виходить з того, що голосування було нелегітимним. За його словами, нікому навіть не показали список депутатів, які підтримали зміни до Конституції.

"Ми хочемо, щоб парламент працював, щоб депутати виконували свої повноваження, а не одна особа у якомусь приміщенні – туалеті – приймала і приносила документи про якісь прийняті рішення", – заявив він.

Порошенко додав, що зараз в Україні розігрується "владний сценарій про перехід до тоталітарної країни" і, за його словами, "невипадково все це відбувається за відсутності президента (Леонід КУЧМА перебуває на відпочинку у німецькому Баден-Бадені)".

При цьому він підкреслив, що у "Нашої України" є власний сценарій, і "він адекватний. На кожну дію є протидія".

Представники парламентської більшості відмовились коментувати підсумки засідання лідерів груп і фракцій.

Як повідомили журналістам депутати, наступна зустріч лідерів груп і фракцій відбудеться завтра о 9-й годині ранку.

УНІАН

Читайте також:

КУЧМІСТИ ВІДКИДАЮТЬ КОМПРОМІСИ З ОПОЗИЦІЄЮ. І пропонують іти відпочивати

Мороз пропонує провести референдум про спосіб обрання президента через 2 роки

ЛИТВИН ЗВИНУВАТИВ ОПОЗИЦІЮ У ЗРИВІ ДОМОВЛЕНОСТЕЙ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування