Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

850 000 будуть витрачені не тільки на експертизу плівок Мельниченка

Вівторок, 13 січня 2004, 17:03
850 тисяч гривень, виділені урядом на проведення експертиз у справі Гонгадзе, будуть направлені не лише на дослідження записів Мельниченка.

"Не можна сказати, що ці гроші будуть витрачені лише на експертизу аудіозаписів. Вони підуть на проведення додаткових слідчих дій у справі Гонгадзе", – повідомила "Українській правді" прес-секретар генерального прокурора Оксана Соколова.

Водночас у самому тексті постанови уряду сказано, що гроші виділяються на проведення міжнародної експертизи саме аудіозаписів у справі Гонгадзе.

Оксана Соколова розповіла, що наприкінці грудня 2003 Генпрокуратура у листі до Кабміну попросила виділити кошти на додаткові слідчі дії у справі Гонгадзе.

"Будуть експертизи, будуть залучені іноземні експерти", – сказала прес-секретар. Водночас вона не повідомила, чи призначена уже експертиза плівок Мельниченка.

Прес-секретар також не уточнила, які саме записи можуть стати предметом експертизи. Як відомо, у Генпрокуратури немає оригіналів записів Мельниченка.

На запитання, чому гроші були переведені урядом на рахунок Міністерства юстиції, а не Генпрокуратури, речник Васильєва зазначила, що це пов’язано з тим, що експертні установи, які необхідно задіяти в розслідуванні, підпорядковані саме Мін’юсту.

Соколова також нагадала, що з приходом на посаду генпрокурора Геннадія Васильєва склад слідчої групи з розслідування справи Гонгадзе не змінився.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів розпорядженням від 30 грудня 2003 доручив Міністерству фінансів виділити Міністерству юстиції України за рахунок резервного фонду державного бюджету 850 тис. грн. на забезпечення проведення міжнародної експертизи аудіозаписів у кримінальній справі №60-1241 (йдеться про кримінальну справу з розслідування вбивства журналіста Георгія Гонгадзе).

Читайте також:

Навіщо уряд виділив 850 000 на плівки Мельниченка?

ЯНУКОВИЧ ДАВ МІЛЬЙОН НА НОВУ ЕКСПЕРТИЗУ ПЛІВОК МЕЛЬНИЧЕНКА

Мельниченко готовий допомогти витратити 850 000, виділених Азаровим


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування