Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

НАТО попередило Грищенка, що йому не подобається ситуація в Україні

Середа, 14 січня 2004, 09:57
Країни НАТО стурбовані розвитком політичних подій в Україні, в тому числі ситуацією навколо мас-медіа.

Про це заявив генеральний секретар альянсу Яап де Гооп Сгеффер після зустрічі з українським міністром закордонних справ Костянтином Грищенком, повідомляє "Німецька хвиля".

Держави НАТО із занепокоєнням стежать за внутрішньою ситуацією в Україні, зазначив керівник альянсу.

"Я сказав пану Грищенку, що НАТО непокоїть розвиток подій навколо засобів масової інформації. Я сказав, що країни альянсу дуже сподіваються на те, що майбутні вибори наприкінці 2004 року будуть вільними і справедливими. Тому що, зрештою, це також важливий критерій, за яким оцінюються відносини НАТО й України", – сказав Яап де Хооп Схеффер.

Водночас він запевнив, що альянс приділяє відносинам з Києвом велике значення – зокрема, схвальну оцінку нового генсека НАТО отримала участь України в операціях у Косово і в Іраку.

Де Хооп Схеффер сказав, що наразі невідомо, чи буде запрошено Україну на стамбульський саміт альянсу наприкінці червня цього року. Не визначено також і дату, коли генеральний секретар НАТО скористається запрошенням українського президента відвідати Київ. Посилаючись на зайнятість, де Хооп Схеффер пообіцяв, що зробить це, як тільки буде можливість.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування