Сесію закриють дочасно, а засідання в середу не відкриють?

Середа, 14 січня 2004, 10:56
Сесія Верховної Ради України може бути закрита раніше, ніж це заплановано, у випадку, якщо лідерам фракцій і груп не вдасться домовитися з питання про політичну реформу.

Як повідомив журналістам у середу прес-секретар голови парламенту Ігор Сторожук, 4 сесія буде "обов'язково закрита на цьому тижні".

Відповідно до календарного плану, день закриття сесії – 16 січня.

Сторожук також повідомив, що в ході засідання лідерів фракцій і груп у середу, що досі триває, основне питання дискусії – спосіб обрання і повноваження президента країни.

Лідери фракцій обговорюють можливі варіанти проектів постанов з цього питання, що врахували б усі точки зору.

Зокрема, за словами Сторожука, спікер Володимир Литвин запропонував, щоб дискусію з цього питання вели не тільки лідери фракцій, але винести обговорення в сесійну залу, для чого, можливо, провести сесійне засідання або збори народних депутатів.

Разом з тим, лідер парламентської фракції "Регіони України" Раїса Богатирьова не виключає, що пленарне засідання Верховної Ради в середу так і не буде відкрите.

Про це вона заявила в інтерв'ю журналістам у середу, коментуючи засідання лідерів фракцій і груп парламенту в спікера Володимира Литвина, яке триває з 9.00.

На думку Богатирьової, пленарне засідання в середу може не відбутися – скоріше за все, парламент збереться на засідання в четвер.

Вона також повідомила, що на засіданні в спікера представники фракцій парламентської більшості пропонують розглядати по повній процедурі законопроекти політичної реформи, внесені парламентською більшістю і конституційною комісією Верховної Ради (Гавриша-Богатирьової і Мороза-Мусіяки).

Пропонується внести зміни до законопроекту парламентської більшості, що стосуються способу обрання президента і його повноважень [щоб норма про спосіб обрання президента набирала чинності після проведення всеукраїнського референдуму з цього питання й імплементації його рішення].

Разом з тим, за словами Богатирьової, представники опозиційних фракцій наполягають на тому, щоб такі зміни були внесені в усі 3 існуючі законопроекти політреформи – більшості, конституційних комісій і попередньо схвалений парламентом законопроект Симоненка-Медведчука. "Навколо цього і ведеться дискусія", – відзначила депутат.

У середу пленарне засідання парламенту не відкрите, депутати знаходяться в сесійній залі, лідери фракцій і груп продовжують консультації в спікера.

Інтерфакс-Україна


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
20:24
ФДМУ за тиждень провів 8 успішних аукціонів з приватизації на 28,5 мільйонів
19:59
Якою буде освіта у професійних ліцеях і як формуватимуть їхню мережу: відповідає МОН
19:53
"Тиждень чекали": Буданов розповів деталі збиття російського Ту-22
19:49
фотоЗеленський провів нараду біля розбомбленої багатоповерхівки в Дніпрі
19:48
відеоУ Києві рятувальники винесли понад 10 собак і котів із палаючої квартири: 6 тварин загинули
19:35
ЗМІ дізнались, які заходи включатиме новий пакет санкцій проти РФ
19:27
Нідерланди невідкладно дають понад €200 млн на ППО та снаряди для України
19:26
"Під виглядом співробітників Бюро видурювали у людей гроші": ДБР викрило шахрайську схему
19:15
фотоНа Дніпропетровщині ворог атакував рятувальників, коли ті гасили пожежу від обстрілу
19:14
Понад 55% мережі системно важливих банків здатні працювати під час блекауту – НБУ
Усі новини...