Сесії не буде. СДПУ(О) проти вимог опозиції, але говорить про близький компроміс

Середа, 14 січня 2004, 11:21
Лідер фракції СДПУ(О) Леонід Кравчук зазначає, що фракції більшості та опозиції "значно наблизились до порозуміння". Про це він сказав у перерві засідання погоджувальної ради.

Кравчук спрогнозував, що буде прийнята постанова, яка "врахує нюанси всіх фракцій".

Він сказав, що 103 статтю Конституції, яка визначає механізм обрання президента, пропонується винести у окрему домовленість між більшістю та опозицією.

Говорячи про вимогу "Нашої України", БЮТ і СПУ переголосувати попереднє схвалення руками змін до Конституції за проектом Медведчука-Симоненка, Кравчук сказав: "Це голосування не підлягає сумніву. Воно було проведено строго по Конституції особисто депутатами, а потім скріплене їх підписами".

Кравчук скептично оцінив іншу вимогу опозиції – обрання президента в парламенті лише після референдуму.

"Якщо виносити на референдум це питання, то треба виносити і пропорційні вибори до парламенту. Оскільки вони теж суттєво обмежують права громадян висуватися кандидатами в депутати. Комуністи пропонують третє питання – ліквідувати інститут президентства взагалі. Потім про державну мову. Тобто якщо втягуватися в референдум, то поставимо під сумнів основоположні досягнення Конституції", – сказав він.

Під час перерви у погоджувальній раді до сесійної зали зайшов перший віце-спікер Адам Мартинюк, який повідомив, що сесійного засідання в середу не буде.

За його словами, депутати зберуться у сесійній залі у четвер зранку, а зараз продовжиться погоджувальна рада.

"Є надія, що ми обов’язково продовжимо працювати і проголосуємо зміни до Конституції. Дехто навіть каже, що буде 420 голосів", – сказав Мартинюк.

"Українська правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування