Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українських миротворців знову кинуть на іракських безробітних

Середа, 14 січня 2004, 12:15
У середу вранці в іракське місто Ель-Кут знову спрямовані підрозділи військової поліції і групи прикриття українських миротворців для підтримки порядку під час демонстрації місцевих жителів, що вимагають працевлаштування і підвищення зарплати.

За оперативною інформацією Міноборони, о 7.30 на набережній Тигру в Ель-Куті вже зібралося близько 200 чоловік.

В повідомленні також зазначається, що ніч з 13 на 14 січня в адміністративному центрі провінції Васіт місті Ель-Кут та передмісті пройшла спокійно.

У відповідності до рішення командира 5-ї ОМБр генерал-майора Сергія Безлущенка, який здійснює керівництво операцією із забезпечення стабільності в регіоні, з метою підтримання правопорядку сьогодні вранці в місто Ель-Кут знову висунулися підрозділи військової поліції та групи прикриття українського з'єднання.

Для відстеження ситуації в небо над адміністративним центром провінції Васіт регулярно піднімаються гелікоптери Війська Польського, на яких знаходяться українські спостерігачі.

Під час виконання оперативних завдань із стабілізації обстановки в регіоні українські миротворці дотримуються тактики стримування і не піддаються на провокаційні дії бойовиків, які знаходяться серед демонстрантів і підбурюють останніх на відкритий виступ.

За інформацією начальника оперативного відділу 5-ї окремої механізованої бригади зі складу Коаліційних оперативних об'єднаних сил (КООС) в Іраку підполковника Володимира Бігуна, не було зареєстровано жодного випадку протиправних дій проти місцевої влади, правоохоронних органів та військовослужбовців 5-ї окремої механізованої бригади, базовий табір яких дислокований на аеродромі Ель-Кут.

Фактів нападу на об'єкти, які знаходяться під охороною українських військовослужбовців, та блокпости також не зафіксовано.

В повідомленні також зазначається, що протягом 11-14 січня військовослужбовцями 5-ї ОМБр не було зроблено жодного пострілу на ураження демонстрантів. Також не застосовувалися і спецзасоби.

Для запобігання ескалації конфлікту та угамування екстремістських елементів 12 та 13 січня українські військові вимушені були застосовувати маневр броньованою технікою та попереджувальні постріли в повітря.

Жоден український військовослужбовець не постраждав, повідомляє прес-служба Міноборони.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування