Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко може знову перемогти на парламентських виборах, а Янукович з Медведчуком будуть в меншості

Середа, 14 січня 2004, 13:59
Очолюваний Віктором Ющенком блок партій "Наша Україна" продовжує користуватися найбільшою підтримкою в населення України.

Такими є результати всеукраїнського опитування 1,6 тис. осіб, проведеного соціологічною службою Національного інституту стратегічних досліджень 11-23 грудня минулого року.

Опитування показало, що якби в Україні найближчим часом проходили парламентські вибори, то 22,8% опитаних віддали б свої голоси за "Нашу Україну". За Компартію проголосували б 13%, за Соцпартію – 5,5%, за СДПУ(О) – 5%, за "Партію регіонів" – 4,6%, за Блок Юлії Тимошенко – 3,7%.

Існування в країні багатопартійної системи підтримують лише 33,7% респондентів, тоді як 37,5% вважають, що така система не потрібна.
Більш половини опитаних вважають, що в Україні повинні існувати опозиційні партії.

56% опитаних упевнені, що нести відповідальність за соціально-економічну ситуацію повинні саме члени політичних партій, але, разом з тим, лише 8,5% вважають, що в Україні є партія, яка за останні роки домоглася реальних успіхів у поліпшенні життя громадян.

За словами заступника директора Національного інституту стратегічних досліджень Олександра Литвиненка, результати дослідження дозволяють зробити висновок про те, що в Україні практично сформувався основний "каркас" партій, що у найближчому майбутньому будуть формувати партійну систему і впливати на розвиток політичних подій.

Литвиненко підкреслив, що має на увазі "Нашу Україну", КПУ, СПУ, СДПУ(О), Партію регіонів і БЮТ, "тобто ті партії, що беруть активну участь у політичному житті", і які знають у регіонах.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...