Щоб залишитися президентом після 2004, Кучма покличе Путіна?

Середа, 14 січня 2004, 14:31
Під час візиту до Києва президента Росії Володимира Путіна 23-24 січня цього року українська влада буде просити в Росії допомоги для реалізації сценарію обрання нового президента в парламенті вже у 2004 році.

Таку думку висловив у коментарі журналістам голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова Микола Томенко.

Якщо сценарій виборів президента у парламенті в 2004 буде реалізовано, Україна від того моменту матиме "нелегітимну, дискредитовану й залежну владу". "Це цілком вкладатиметься в інтереси недоброзичливців Української держави", – зазначив він.

Томенко також зауважив, що глава адміністрації президента Віктор Медведчук та "його представники в парламенті Нестор Шуфрич та Степан Гавриш" блокують відкриття сесії Верховної Ради.

"Віктор Медведчук незацікавлений в оприлюдненні об'єднаною опозицією в складі "Нашої України", СПУ і БЮТ звернення до громадян у зв'язку з подіями навколо конституційної реформи", – заявив Томенко.

Також глава АП, на думку Томенка, незацікавлений в дебатах в парламенті щодо гострих політичних проблем – можливості обрання президента в парламенті, узурпації партією СДПУ(О) влади в Мукачевому тощо.

Томенко при цьому зауважив, що інформресурси держави, які контролюються СДПУ(О), "отримали вказівку давати інформацію, що саме опозиція блокує роботу парламенту – попри те, що опозиція протягом останніх двох днів ініціювала компромісний варіант відновлення роботи парламенту".

Томенко нагадав, що за статтею 156 Конституції України громадяни мають право на здійснення своїх політичних прав, тому обрання президента в парламенті має бути проголосоване на всеукраїнському референдумі.

На його думку, на наступній сесії СДПУ(О) буде здатна купити голоси, щоб забезпечити ухвалення виборів президента парламентом в 2004. "Про намір купити кілька десятків депутатів вголос заявили представники СДПУ(О) на погоджувальній раді в парламенті", – сказав він.

На думку Томенка, СДПУ(О) домагатиметься переобрання Кучми президентом у парламенті в 2004 році.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування